U bent hier

Volvo Artificial Intelligence met NVidia : geavanceerde autonome rijeigenschappen

Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
04.11.2018 - 01.49u
Door: Herman Gezelle

Volvo en processorspecialist NVidia gaan samenwerken om kunstmatige intelligentie in auto's te integreren. De uitdaging is om een computer te ontwerpen met een krachtige processor in een auto-platform.

Volvo wil dit doen met SPA 2, de volgende generatie architectuur van de Zweedse fabrikant, die wordt verwacht in het volgende decennium.

De IT-basis van NVidia moet geavanceerde 360°-waarnemingscapaciteiten en een monitoringsysteem voor de bestuurder bieden.

Als gevolg hiervan zal de hoofdcomputer Volvo helpen om voertuigen met geavanceerde autonome rijeigenschappen te ontwikkelen.

"Een succesvolle introductie van autonoom rijden vereist een enorme hoeveelheid computerkracht en een voortdurende vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie", aldus topman Håkan Samuelsson van Volvo Cars. "Onze nieuwe overeenkomst met NVIDIA is een belangrijk stuk van die puzzel. Het helpt ons veilige zelfrijdende auto's aan onze klanten aan te bieden."

"Volvo loopt voorop als het aankomt op veiligheid en innovatie. Het merk begrijpt als geen ander dat er een directe link bestaat tussen veiligheid, comfort en de computercapaciteit in een auto", zegt directeur Jensen Huang van NVIDIA.

Het toekomstige voertuigplatform SPA 2 is de volgende generatie van Volvo's modulaire SPA-platform dat Volvo gebruikt voor de huidige 90 en 60-serie. SPA 2 voegt hier technologieën van de volgende generatie aan het bestaande SPA-platform toe, zoals elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. De krachtige kernprocessor maakt regelmatige software-updates op afstand mogelijk en gemakkelijk. (Bron Autogids, Zelfrijdend Vervoer NL) - foto's en beelden Volvo.se en Volvo ben -ad/Niels Verstappen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto