U bent hier

Volvo begraaft benzine- en dieselauto: vanaf 2019 enkel nog hybride of elektrische Volvo's

Kempen regio | Vlaanderen
05.07.2017 - 10.29u
Door: Herman Gezelle

Volvo zal vanaf 2019 enkel nog elektrische of hybride auto's produceren. Dat heeft het bedrijf net bekendgemaakt. De autofabrikant trekt met andere woorden de stekker uit de productie van auto's die puur op benzine of diesel rijden.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische en hybride wagens?

Volvo wordt de eerste traditionele autobouwer die een einddatum prikt om te stoppen met de productie van gewone benzine- of dieselwagens. De Zweedse autofabrikant volgt daarmee bijvoorbeeld Tesla, dat enkel elektrische luxeauto's fabriceert. "Deze aankondiging is het einde van de auto met een gewone verbrandingsmotor", zegt Volvo ceo Hakan Samuelsson.

Tussen 2019 en 2021 zullen 5 nieuwe modellen worden voorgesteld die ofwel volledig elektrisch ofwel hybride* zullen zijn. Het gaat om 3 Volvo-modellen en 2 modellen van Polestar, de sportwagendivisie van Volvo Cars. "In de toekomst zal er geen enkele Volvo meer van de band rollen die geen elektrische motor aan boord heeft."

* Een hybride wagen is een auto waarin twee aandrijvingen worden gecombineerd. In de praktijk gaat het vaak om een auto met een klassieke verbrandingsmotor op diesel of benzine die wordt gecombineerd met een elektrische motor. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto