U bent hier

Volvo Car Gent werft 500 personeelsleden extra aan om elektrische auto’s te bouwen

Kempen regio | Vlaanderen
14.09.2021 - 21.46u
Door: Herman Gezelle

Volvo Car Gent werft 500 extra medewerkers aan om elektrische auto’s te bouwen in Gent, zo meldt het bedrijf dinsdag.

Na de aanwerving zal het bedrijf, dat nu al de grootste industriële werkgever is van Oost-Vlaanderen, ruim 7.000 mensen tewerkstellen.

In Gent wordt succesmodel XC40 geassembleerd en vanaf oktober rolt er ook de C40 van de band.

Productie opvoeren

Volvo Car wil zijn productiecapaciteit uitbreiden om aan de hoge vraag naar elektrische voertuigen te voldoen. De fabriek in Gent draait al jaren op volle capaciteit en verankerde zich met de bouw van een batterijfabriek in het elektrische segment.

Jaarlijks worden er ruim 200.000 auto's gebouwd, al kende de productie wel een dip in coronajaar 2020, toen dat aantal stokte op 194.890.

Hooggeschoolde arbeiders

De komende maanden wordt het personeelsbestand uitgebreid, vooral met operatoren en storingstechniekers. Een elektrisch voertuig zit bomvol technologie en de productie vraagt om hooggeschoolde arbeiders.

Een 700-tal interimmedewerkers maakt dan weer kans op een vast contract.

'Volvo kiest resoluut voor elektrificatie', klinkt het bij het Volvo-management.  'We gaan in de toekomst alleen nog elektrische wagens maken en daarbij hebben we jouw hulp nodig.

Zin om een van onze 500 nieuwe collega's te worden? Interesse in een job als operator of storingstechnicus? Check this out want we are hiring!' 

Beelden credits Volvo Car/ Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto