U bent hier

Volvo Cars Gent bouwt nieuwe elektrische wagen : 'Dit najaar rolt de eerste van de band'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
07.01.2021 - 18.08u
Door: Herman Gezelle

In de autofabriek van Volvo in Gent starten ze dit najaar met het bouwen van een nieuwe elektrische wagen. Hoe de wagen eruit zal zien, is nog een verrassing.  Volgens een betrouwbare bron zou het om de Volvo C40 gaan.

Maar het 1e exemplaar zou dit jaar nog klaar moeten zijn. Nu de extra productie erbij komt, wil het bedrijf in de loop van het jaar 300 extra werknemers in dienst nemen.

'We zijn heel trots dat we een nieuw model mogen bouwen op basis van de modulaire voertuigarchitectuur CMA', zegt Barbara Blomme van Volvo Cars Gent. 'Dit najaar starten we met de productie. Nog voor 2022 zal het nieuwe model dus van de band rollen. Nu worden de laatste voorbereidingen getroffen om de fabriek klaar te stomen.'

Hoe het nieuwe model eruit zal zien, is nog even afwachten. "Pas later dit jaar zal het voorgesteld worden."

Ervaring met elektrische wagens

'Volvo Cars Gent is met deze nagelnieuwe elektrische wagen niet aan zijn proefstuk toe', zegt Edwin Van Houdt, afgevaardigd bestuurder van Van Houdt Groep Kempen. 'Vorig jaar heeft Volvo voor het eerst een elektrisch model geproduceerd. En dat is ook in de Kempen een stevig succes geworden.'

'Onze fabriek is dus grotendeels al aangepast aan elektrische wagens', vervolgt Barbara Blomme in Gent.

"Maar dit is een nieuw model, dus zowel in de lasfabriek, als in de spuitfabriek, als in de assemblagefabriek moeten er bepaalde veranderingen gebeuren. De voorbereidingen zijn al gestart.

De capaciteitstoename komt er simultaan met de bekendmaking van de verkoopresultaten voor het volledige jaar 2020, waaruit een sterke groei van de vraag naar de Recharge-modellen blijkt. Het aandeel van Recharge-wagens als percentage van de totale verkoop is in 2020 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2019."

300 extra werknemers

Nu Volvo Car Gent een extra opdracht heeft gekregen, hebben ze ook meer werknemers nodig.

"We zullen dit jaar een aantal nieuwe mensen moeten aanwerven", zegt Blomme nog. "We zoeken heel diverse profielen. We kunnen zowel arbeiders als bedienden gebruiken, maar het is nu nog te vroeg om daarover in detail te treden."

En hoe zit het dan met de productiecijfers? "Daar kan ik nog niets over zeggen", blijft Blomme voorzichtig.

"De wereld kan onvoorspelbaar zijn, maar we mikken op een verdrievoudiging van onze elektrische wagens tegen 2022.

We willen dan qua elektrificatie op 135.000 wagens landen, maar dat is slechts een planning. Ik kan nog niets met zekerheid zeggen." (VCG) Beelden : Volvo Car Group SE.

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto