U bent hier

Volvo Groep Van Houdt : eerste spadesteek voor gloednieuwe energiezuinige vestiging

Geel | Herentals | Kempen regio
07.06.2018 - 19.23u
Door: Herman Gezelle

Volvo Van Houdt Kempen blijft groeien. Vanavond mocht burgemeester Vera Celis samen met Edwin Van Houdt de officiële eerste spade steken voor de bouw van een nieuwe site op de Molseweg in Geel. De volgende jaren vernieuwt het familiebedrijf ook de showrooms in Herentals en Turnhout. In Geel komen er bovendien extra jobs bij.

Edwin van Houdt : '75 jaar doorgedreven management'

'Het verhaal van Van Houdt Kempen begon 75 jaar geleden in Geel, maar de huidige vestiging op de hoek van de Molseweg met Laar wordt begin volgend jaar verlaten voor een fonkelnieuwe site verderop op de Molseweg (N71).

Hoewel zich daar intussen al een enorme werfput aftekent, vond vanavond een symbolische eerste spadesteek plaats. Het nieuwbouwproject met een totale vloeroppervlakte van 3.750 m2 is het startschot van een grotere investeringsoperatie in de 3 filialen.

Het nieuwbouwproject telt 3 bouwlagen en moet een energiezuinige garage worden', zeggen directeuren Edwin en Sabine Van Houdt. 'Zo komen er PV-zonnepanelen op het dak en doen we aan warmterecuperatie via warmtepompen. Daarmee kunnen we ook in de zomer de showroom koelen zonder nog langer airco nodig te hebben. Dat sluit ook aan bij de bedrijfsfilosofie van het Zweedse Volvo, dat sterk inzet op de vergroening van het eigen wagenpark. Het bouwontwerp is van Architects in Motion Turnhout.

Extra jobs, nieuwe werkformule voor het eigen personeel

Met de nieuwbouw schakelt de bekende autodealer ook over op een nieuwe werkformule voor het eigen personeel. 'We introduceren een nieuw concept om klanten nog beter te ontvangen in onze showroom. We leren onze mensen ook 2 aan 2 te werken, zodat we in het atelier een tijdsbesparing realiseren.

Dat vraagt een hele verandering in de hoofden van onze mekaniekers, die voortaan veel meer rechtstreeks contact gaan hebben met de klanten. Daarom starten we voor hen met een ingrijpend opleidingstraject dat afgehandeld moet zijn tegen het moment dat de nieuwe site opent.'

Voor die vestiging is Volvo Van Houdt gestart met de aanwervingen van verkopers en mekaniekers. Omdat het financiële luik van de groep naar Geel verhuist, zoekt het bedrijf ook daarvoor een verantwoordelijke. 'In feite zoeken we voor alle geledingen van onze firma nieuwe krachten', zegt Edwin Van Houdt.

Na Geel neemt Van Houdt Kempen ook de sites in Herentals en Turnhout onder handen, al gaat het daar om de vernieuwingen van de showrooms.

Momenteel werken bij Groep Van Houdt 40 mensen. Na de voltooiing van het investeringsprogramma moeten er dat 50 zijn. Wat er met het huidige gebouw in Geel gebeurt, staat nog niet vast. Wellicht wordt dat verkocht.

De huidige zaakvoerders Sabine en Edwin Van Houdt zijn de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf dat in feite ooit begon als een Volvo-vrachtwagendealer.

Nieuwe Volvostandaarden

'Aan de omvang van de verschillende toonzalen in Geel, Herentals en Turnhout is dat ook nog goed te zien', zegt Edwin Van Houdt. 'In 3 jaar tijd geven we al die showrooms een totale facelift naar de nieuwe Volvostandaarden, alleen voor Geel is gekozen om een volledig nieuwe energiezuinige site te bouwen.'

Het familiebedrijf is fier op de verankering in de Kempense regio, maar sluit niet uit dat het op termijn nog groeit.

Het dynamisch autobedrijf opereert vanop 3 strategische locaties in de Kempen. Maar dat neemt niet weg dat het bedrijf in de toekomst zeker naar opportuniteiten uitkijkt om te kunnen uitbreiden of door extra overnames verder te kunnen groeien.  (pp)

Guy Verellen / Nnieuws.
Meer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Natuurpunt Vorselaar : boomplantactie Lovenhoek zaterdag

Neteland | Vorselaar 26.11.2021 - 14.19u

Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"

 Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 11.52u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto