Volvo Trucks introduceert 4 volledig nieuwe voertuigen, met een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit. “We zijn bijzonder trots op deze grote toekomstgerichte investering.
 
Ons doel is om de beste businesspartner van onze klanten te zijn door hen nog concurrerender te maken en hen te helpen de beste chauffeurs aan te trekken in een markt die steeds moeilijker wordt”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks Gent.
 
De nieuwe Volvo FH, FH16, FM en FMX vertegenwoordigen ongeveer tweederde van de leveringen van Volvo Trucks.

De groeiende vraag naar transport zet de beschikbaarheid van bekwame chauffeurs wereldwijd onder druk. In Europa tonen schattingen bijvoorbeeld aan dat ongeveer 20 procent van alle vacatures voor chauffeurs niet kunnen worden ingevuld.

Volvo Trucks wil klanten helpen bij het werven en behouden van de beste chauffeurs. Daarom ligt de focus op de ontwikkeling van nieuwe voertuigen die veiliger, efficiënter en aantrekkelijker zijn voor gekwalificeerde chauffeurs.

“Chauffeurs die veilig en efficiënt met hun voertuig omgaan, zijn van onschatbare waarde voor elk transportbedrijf. Verantwoord chauffeursgedrag kan helpen bij de verlaging van de CO2-uitstoot en de brandstofkosten, en vermindert het risico op ongevallen, letsel en ongeplande stilstand.

Onze nieuwe voertuigen helpen chauffeurs om nog veiliger en productiever te werken en geven onze klanten sterkere argumenten in de concurrentiestrijd om de beste chauffeurs”, vervolgt Roger Alm.   Foto's © Volvo Truck Corporation / ad.