U bent hier

Volvo Van Houdt Kempen installeert AED-toestel

Geel | Herentals | Kempen regio
12.04.2018 - 01.29u
Door: Herman Gezelle

Volvo Van Houdt Kempen heeft in de 3 vestigingen recent een AED-toestel laten installeren. 

'Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen', zegt Edwin Van Houdt, directeur Volvo Van Houdt Kempen. 'Het toestel is operationeel voor ons personeel, onze klanten en zeker ook buurtbewoners of automobilisten in de buurt.

Er hangen AED's in onze vestigingen in Herentals, Geel en Turnhout.

De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Dat is een extra service bij noodgevallen en kan levens redden.'

Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

Het toestel bepaalt volledig autonoom of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen. Kan een schok niet helpen, dan schokt het toestel niet. Het is dus onmogelijk om het toestel verkeerd of onnodig te gebruiken.

Zodra de AED geactiveerd is, stuurt de adviesstem de hulpverlening. De eerste adviezen zijn altijd: 'Alarmeer de hulpdiensten' en 'Ontbloot de borstkas van het slachtoffer'. (gv)

 

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto