Met de nieuwe Volvo S90 wil Volvo Cars zich lanceren in het segment van de premiumberlines. De S90 is voor Volvo Cars een enorme stap voorwaarts. De Zweedse autofabrikant is eerder bekend voor zijn SUV's en breaks, maar met de lancering van de S90 als luxeberline wil Volvo de dominantie op de markt voor premiumberlines doorbreken.

Met zijn waaier aan nieuwe technologieën – van toonaangevende veiligheid tot cloudgebaseerde apps en diensten – is de S90 een nieuw bewijs van de aanhoudende transformatie van het Zweedse merk.

"Met de XC90 willen we duidelijk ons visitekaartje afgeven en onze plaats opeisen in dit segment. Met een investering van 11 miljard dollar tijdens de voorbije vijf jaar hebben we niet alleen Volvo Cars heruitgevonden, we maken onze belofte waar van een herlevend en relevant Volvo Cars-merk", zei Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Car Group.

Design Volvo S90

De nieuwe Volvo S90 is uitgerust met een geavanceerde functie voor semi-autonoom rijden: Pilot Assist. Dit systeem helpt om binnen de wegmarkeringen te blijven tot snelheden rond 130 km/u en hoeft niet langer een andere wagen te volgen. Pilot Assist betekent een nieuwe stap in de richting van volledig autonoom rijden, een speerpunt voor innovatie voor Volvo.

De S90 heeft ook een schone en krachtige T8 Twin Engine plug-in-hybride-motor en een van de meest luxueuze interieurs en geconnecteerde infotainmentsystemen in het segment van de grote berlines.

"We wilden iets helemaal nieuw introduceren in dit vrij conservatieve segment met een wagen die autoriteit en vertrouwen uitstraalt. Het interieur van de S90 hebben we naar een hoger niveau getild, met als resultaat een luxe-ervaring die garant staat voor comfort en controle", zei Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Car Group.

De S90 biedt ook een primeur. City Safety wordt namelijk uitgebreid met een systeem dat dag en nacht grote dieren kan detecteren zoals paarden, herten en everzwijnen. Deze technologie biedt een intuïtieve waarschuwing en rembijstand om aanrijdingen te voorkomen. Bij het ontwerp van de S90 is ook gebruik gemaakt van Volvo Cars' recente investering in een zeer geavanceerde chassissimulator.

"De S90 is een enorme stap voorwaarts in termen van rijdynamiek, prestaties en rijervaring. We hebben de Volvo-rijbeleving heruitgevonden met als resultaat een gevoel van precisie, gegarandeerde controle en comfort", zei dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Group.

De S90 zal worden onthuld aan het grote publiek op de NAIAS in Detroit.

Over Volvo Car Group
Volvo is actief sinds 1927. Vandaag is Volvo Cars een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld. In 2014 werden 465.866 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Sinds 2010 is Volvo Cars eigendom van Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) uit China. Het bedrijf maakte deel uit van de Zweeds Volvo Group tot 1999, wanneer het werd gekocht door het Amerikaanse Ford Motor Company. In 2010 werd Volvo Cars uiteindelijk overgenomen door Geely Holding.

In december 2014 stelde Volvo Cars wereldwijd meer dan 25.000 medewerkers tewerk. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn grotendeels gevestigd in Göteborg, Zweden. Het hoofdkantoor van Volvo Cars voor China is gevestigd in Shanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België) en Chengdu (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en de carrosserie-onderdelen in Olofström (Zweden).

Keywords:
Life Style, Veiligheid, Technologie, Corporate, Design, 2016, New Volvo S90.

Ontdek de S90 bij Volvo Van Houdt Kempen.