De Volvo XC90 heeft vijf sterren gekregen en topscores behaald in de Euro NCAP-tests voor 2015. De XC90, die standaard uitgerust is met City Safety-technologie, schitterde door als eerste wagen van alle constructeurs de maximumscore te behalen voor de Euro NCAP-tests AEB City & AEB Interurban (Autonomous Emergency Braking Car to Car).

De Volvo XC90 kreeg heel wat belangstelling op 3e Kempische Autoshow afgelopen weekend bij de stand van Volvo Van Houdt Kempen.

"Opnieuw een bewijs dat we met de nieuwe Volvo XC90 een van de veiligste wagens ter wereld hebben ontwikkeld. In de categorie Safety Assist behaalden we zelfs een score van honderd procent.

Sectorbreed bekeken blijft Volvo Cars de onbetwiste leider in veiligheids-innovatie en met onze standaardveiligheidsuitrusting liggen we mijlenver voor op de concurrentie", zegt dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Group.

Honderd op honderd voor Safety Assist
De XC90 haalde een score van honderd procent in de categorie Safety Assist en is ook het eerste model dat het maximum haalt voor de twee tests voor autonome noodstops (AEB City en AEB Interurban).

De XC90 is bovendien uitgerust met geavanceerde functies voor voetgangers¬bescherming die de onafhankelijke veiligheidsorganisaties zelfs nog niet opgenomen hebben in hun testprocedures, wat eens te meer aantoont hoezeer de Zweedse autoconstructeur blijft domineren en innoveren op het vlak van veiligheid.

The all-new Volvo XC90 - City Safety

"Wij zijn de eerste constructeur die beter doet dan de criteria die Euro NCAP vooropstelt voor de testprocedures AEB Interurban en AEB City. City Safety is een van de meest geavanceerde crashpreventiesystemen die standaard in een auto wordt aangeboden.

Het detecteert voertuigen, fietsers en voetgangers in diverse situaties, zowel overdag als 's nachts", zegt Martin Magnusson, Principal Engineer bij Volvo Car Group.

Vanuit zijn Visie 2020-strategie streeft de Zweedse autoconstructeur er al geruime tijd naar om tegen 2020 auto's te leveren waarin niemand nog sterft of ernstig gewond raakt. De vijfsterrenstatus van de XC90 na de Euro NCAP-tests geeft duidelijk aan dat Volvo Cars blijft innoveren en te blijven werken aan de ontwikkeling van wagens die niet crashen.

De Euro NCAP-veiligheidsscore omvat vier domeinen: Adult Occupant, Child Occupant, Pedestrian Protection en Safety Assist. Meer informatie over de veiligheidsscores van Euro NCAP vindt u op www.euroncap.com.

Volvo Car Group in 2014
Voor het boekjaar 2014 liet Volvo Car Group een bedrijfswinst optekenen van SEK 2.252 miljoen (SEK 1.919 miljoen in 2013). De omzet voor dit boekjaar bedroeg SEK 129.959 miljoen (SEK 122.245 miljoen). Met een recordaantal van 465.866 verkocht Volvo Car Group in 2014 8,9% meer auto's dan in 2013.

Deze recordomzet en bedrijfswinst betekenen dat Volvo Car Group kan blijven investeren in het wereldwijde transformatieplan.

In december 2014 stelde Volvo Cars wereldwijd meer dan 25.000 medewerkers tewerk. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn grotendeels gevestigd in Göteborg, Zweden. Het hoofdkantoor van Volvo Cars voor China is gevestigd in Shanghai. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België) en Chengdu (China), terwijl de motoren worden gemaakt in Skövde (Zweden) en Zhangjiakou (China) en de carrosserie-onderdelen in Olofström (Zweden).