U bent hier

Vonnis in handel van harddrugs op recreatiedomein uitgesteld

Berlaar | Herentals | Kempen regio | Nijlen regio
12.09.2018 - 22.12u
Door: Mark Jaspers

Voor de correctionele rechtbank van Leuven werd het vonnis in een handel van harddrugs op een recreatiedomein in Begijnendijk voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het openbaar ministerie had tot vier jaar cel gevorderd, maar eerst moet een procedureslag in cassatie beslecht worden.

Negen beklaagden stonden terecht voor drugshandel vanuit een kasteeltje op een recreatiedomein in Begijnendijk (Vlaams-Brabant). Speurders vielen daar in december 2015 binnen. De huiszoeking leverde een grote vondst op. In een vals plafond werden 2,7 kilogram xtc, een kleine kilogram cocaïne en 1,3 kilogram hasj aangetroffen. In een diepvriezer vond de politie ook 4,5 kilogram speed.

Volgens het openbaar ministerie stockeerde hoofdbeklaagde Emile D. de drugs in dat pand. De 53-jarige man uit Nijlen zou ze ver volgens verhandeld hebben aan klanten uit Antwerpen, Berlaar en Herentals. Zij verkochten de drugs op hun beurt door aan cliënteel in het Antwerpse.

De harddrugs zouden afkomstig zijn van Fatih B. (33) uit Houthalen-Helchteren en Donato D.L. (37) uit Genk. Emile D. had de twee Limburgers leren kennen in een dancing in Lier. Bij hen werden later enkele kilo's speed aangetroffen. Het parket vorderde voor beiden een celstraf van vier jaar.

Dezelfde straf eiste het openbaar ministerie voor de vermoedelijke spilfiguur D. De man zat zeven maanden in voorhechtenis en werd vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zou steun gekregen hebben van zijn 82-jarige moeder. Volgens de procureur maakte de bejaarde vrouw deel uit van de drugsbende. Ze riskeert een jaar cel.

Dezelfde straf werd gevraagd voor een 28-jarige vrouw uit Herentals, de toenmalige partner van B. Vier dealers die zich bij D. kwamen bevoorraden, hangt een celstraf van anderhalf tot twee jaar boven het hoofd. Emile D. betwist dat hij de drugshandel organiseerde. De raadsman van zijn moeder vroeg de vrijspraak voor zijn cliënte.

Tijdens het onderzoek werd 42.000 euro in beslag genomen. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto