Dylan L. uit Geel riskeert een bijkomende straf van 1 jaar en 3 maanden voor het plegen van diefstallen en voor verboden wapenbezit in Hasselt. Op 17 oktober dit jaar kreeg de jongeman van de rechtbank in Turnhout een gevangenisstraf van 7 jaar voor poging doodslag op een stadsgenoot.

Hij stak een jongeman met een mes met een lemmet van 18 centimeter in de hals. Het slachtoffer raakte toen levensgevaarlijk gewond.

Donderdag stond hij terecht in de Hasseltse correctionele rechtbank. Hij is momenteel opgesloten, maar weigerde naar Hasselt te komen omdat hij naar eigen zeggen dreigde zijn werk in de gevangenis kwijt te spelen.

"Met twee minderjarigen en een andere meerderjarige pleegde hij in Hasselt winkeldiefstallen met als buit kleding en horloges. Hij werd op 27 september 201 7 in Hasselt opgepakt.

Op 10 september 2016 deed de politie een drugscontrole, waarbij een voertuig met drie inzittenden aan de kant werd gezet. Dylan zat in de wagen. Hij had vier boksbeugels, een mes en een matrak op zak", aldus het openbare ministerie.

De verdediging meende dat er eenheid van opzet was met andere feiten die de jongeman gepleegd had. "Volgens mij moet er een criminele opzet zijn geweest bij cliënt. Ik vraag geen bijkomende straf", aldus zijn advocaat. De openbare aanklager had een andere visie.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde Dylan tot 7 jaar cel voor de poging tot doodslag in september 2017. Volgens de twintiger gaf het slachtoffer drugs aan minderjarige meisjes in ruil voor orale seks.

Om hem een lesje te leren, lokte hij het slachtoffer met de gsm van zo'n minderjarig meisje naar een appartementsgebouw in Geel. Een kameraad richtte een luchtdrukpistool op het slachtoffer, dat vervolgens een messteek in de hals kreeg.

Het vonnis in Hasselt volgt op 20 december. (Belga)