U bent hier

Vooral in de Kempen stevig onweer

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen
08.08.2018 - 07.25u
Door: Mark Jaspers

Het aangekondigde onweer heeft vannacht ook in de provincie Antwerpen kort maar hevig toegeslagen. Dat zorgde vooral in de Kempen voor problemen. Op de N19 tussen Kasterlee en Geel is de weg versperd door omgewaaide bomen.

In Lille en Herentals werden kampen van jeugdbewegingen geëvacueerd. In Antwerpen zelf waren er geen grote problemen, in het Mechelse ook heel wat meldingen van omgewaaide bomen. Op de Lokerse Feesten werd het optreden van Triggerfinger maandagavond stilgelegd door het onweer.

Het zomeronweer sloeg boven de Kempen rond 0.30u toe en ging vooral gepaard met heel felle windstoten en hevige regenval. Vooral jeugdbewegingen op kamp werden er het slachtoffer van.

De felle rukwinden zorgden er voor dat wegen bezaaid lagen met afgerukte takken. In de Boskapelstraat in Lille werd de bivakplaats van de Chiro Balen getroffen. Daar is een tent ingezakt, maar gelukkig waren alle kinderen vooraf tijdig geëvacueerd.

De brandweer en leiding hebben daarna uit alle slaaptenten één voor één het materiaal van de kinderen gehaald en overgebracht naar een groot gebouw naast de bivakplaats, waar de kinderen de nacht konden doorbrengen.

Ook in Noorderwijk (Herentals) werd het tentenkamp van een jeugdbeweging getroffen door de rukwinden. Maar ook bij dit jeugdkamp van Chiro Witgoor bleven de kinderen ongedeerd.

Omgewaaide bomen

Op de N19 tussen Kasterlee en Geel liggen er meerdere bomen op de rijweg. De N19 is volledig versperd, en dat kan zeker nog tot de middag duren.

In Maneshoeve in Geel-Winkelomheide waaide een boom uit een bos op een woning. De boom bleef met zijn takken bovenop het dak rusten en de brandweer moest de kruin ter plekke verzagen. Het dak liep daarbij schade op.

In Antwerpen kreeg de brandweer afgelopen nacht slechts een 10-tal oproepen, het ging dan vooral om meldingen van loshangende zaken en takken op de weg en over water op straat. Maar nergens was het echt problematisch, meldt woordvoerster Jasmien O.

Optreden Triggerfinger stilgelegd

Op de Lokerse Feesten moest het optreden van Triggerfinger rond 23.45 uur stilgelegd worden door het onweer. De band was toe aan het derde nummer van de set, maar de geluidsinstallatie begaf het door het insijpelende water. De festivalgangers probeerden te schuilen voor de stortvloed, in een mum van tijd liep het plein leeg, behalve enkele honderden festivalgangers die toch volhielden.

Bron GVA - 08/08/18 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto