Voorbeeldig Geel toont foto- en videomateriaal van Geelse deeldorpen en verenigingen over de eeuwen heen.

Het beeldmateriaal komt deels uit de collectie van het stadsarchief. Maar vooral de inzamelacties bij de verenigingen en inwoners leveren veel materiaal op. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober komt Voorbeeldig Geel naar Punt met beeldmateriaal over dit deeldorp.

Kom jij naar de foto's kijken en vul jij de juiste datum van de activiteit en de namen van de deelnemers aan? Er zijn recente foto's, maar vooral foto's uit de jaren 1940-2000. Er zijn ook enkele filmpjes te zien.

Wat mag je verwachten?
• Foto's over verenigingen: Chiro, BJB, KVLV, sportclubs...
• Jubilea en feestelijkheden
• Kerkelijk leven
• Oude klasfoto's

Als bezoeker is het niet alleen leuk om ondergedompeld te worden in het leven van destijds, het stadsarchief vraagt ook jouw hulp bij het beschrijven van de foto's, zoals namen en datums. Alle informatie is welkom. Nadien worden alle gegevens verwerkt en kun je alle beelden met de beschrijving terugvinden op www.erfgoedbankgeel.be.

Het format

Alle beeldmateriaal wordt getoond op grote, digitale schermen. In totaal worden er meer dan 1000 beelden getoond. Per scherm is er een thematische opdeling. Je kunt je dus laten verrassen door de beelden of specifiek op zoek gaan. Ondertussen kun je in het praatcafé een drankje nuttigen en gezellig bijkeuvelen.

Toekomstplannen

Per jaar landt Voorbeeldig Geel in twee deeldorpen. De volgende editie vindt plaats in de eerste helft van 2022, in Sint-Dimpna.
Heb je nog materiaal liggen over een van de Geelse gehuchten? Dan kun je steeds contact opnemen met het stadsarchief of met Karel Swolfs (karel.swolfs@telenet.be).

Foto : 1961 Chiro eerste uniform/rr.