U bent hier

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard

Geel
14.11.2019 - 19.09u
Door: Mark Jaspers

Voorbeeldig Geel toont foto- en videomateriaal van Geelse deeldorpen en verenigingen over de eeuwen heen. Het beeldmateriaal komt deels uit de collectie van het stadsarchief.

Maar vooral de inzamelacties bij de verenigingen en inwoners leveren veel materiaal op. Op zaterdag 16 en zondag 17 november komt Voorbeeldig Geel naar Ten Aard met beeldmateriaal over dit deeldorp.

Kom jij naar de foto's kijken en vul jij de juiste datum van de activiteit en de namen van de deelnemers aan? Er zijn recente foto's, maar vooral foto's uit de jaren 1930-1980.

Wat mag je verwachten?
• foto's over verenigingen en stoeten: zangkoor, jeugdbeweging, toneel, sport, KVLV, KWB, KAV, Femma, Ten Aard Verlicht, 100-jarige
• beelden en postkaarten van Ten Aard vroeger
• oude klasfoto's

Als bezoeker is het niet alleen leuk om ondergedompeld te worden in het leven van destijds, het stadsarchief vraagt ook jouw hulp bij het beschrijven van de foto's, zoals namen en datums. Alle informatie is welkom! Nadien worden alle gegevens verwerkt en kun je alle beelden met de beschrijving terugvinden op www.erfgoedbankgeel.be.

Het format

Alle beeldmateriaal wordt getoond op grote, digitale schermen van partner Elektromic. In het totaal worden meer dan 900 beelden getoond. Per scherm is er een thematische opdeling. Je kunt je dus laten verrassen door de beelden of specifiek op zoek gaan. Ondertussen kun je in het praatcafé een drankje nuttigen en gezellig keuvelen.

Toekomstplannen

Per jaar landt Voorbeeldig Geel in twee deeldorpen. De volgende editie vindt plaats in de eerste helft van 2020, in Sint-Dimpna. Heb je nog materiaal liggen over een van de Geelse gehuchten? Dan kun je steeds contact opnemen met het stadsarchief of met Karel Swolfs (karel.swolfs@telenet.be).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto