Voorbeeldig Geel is een digitale roadshow doorheen alle Geelse deeldorpen, georganiseerd door het Geelse stadsarchief. Na een eerste editie in Bel eerder dit jaar, landt Voorbeeldig Geel op zaterdag 28 en zondag 29 oktober in Larum. In het parochiecentrum van Larum ontdek je foto- en videomateriaal van Larum over de eeuwen heen.

Zeven grote, digitale schermen tonen in totaal meer dan 1500 beelden. Elk scherm heeft een eigen thema. Je kan je dus laten verrassen door de beelden of naar een specifiek onderwerp op zoek gaan.

Wat mag je verwachten? Een film over het ontstaan van Chiro Larum, foto's over de carnavalstoeten in Larum, beeldmateriaal over de harmonie KKJW Larum, de Landelijke Gilde, Femma en andere Larumse socioculturele verenigingen en ook de sportclubs (o.a. FC Larum) krijgen een beeldscherm. Het stadsarchief heeft jouw hulp nodig bij het herkennen van mensen en activiteiten op het 'Kriskras-scherm'.

Benieuwd of je iemand herkent? Ben je ooit lid geweest van een Larumse vereniging? Nostalgie naar het Geel van vroeger? Of heb je misschien fotomateriaal binnengebracht? Dan is Voorbeeldig Geel zeker iets voor jou! Herinneringen ophalen kan in het café ten voordele van Chiro Akspejo Larum. Voorbeeldig Geel vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober in het parochiecentrum van Larum (Sint-Corneliusstraat 8), telkens doorlopend van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Voorbeeldig Geel op tournee

Voorbeeldig Geel gaat op tournee langs alle Geelse deeldorpen. Per jaar worden er twee aangedaan. In het voorjaar van 2017 was Bel als eerste aan de beurt. Deze maand strijkt Voorbeeldig Geel neer in het parochiecentrum van Larum. Op 10 en 11 februari 2018 volgt Winkelomheide. Heb je nog materiaal liggen van een van de Geelse gehuchten, thuis in een koekendoos of ergens op zolder?

Dan kan je steeds contact opnemen met het archief of met vrijwilliger Karel Swolfs (karel.swolfs@telenet.be). Het stadsarchief scant de foto's en bewaart ze digitaal. De originele foto's gaan terug naar de eigenaar of worden indien gewenst in het archief bewaard.