U bent hier

Voorbereidende werken nieuwe speeltuin domein Galbergen starten na paasvakantie

Mol
09.04.2018 - 08.43u
Door: Herman Gezelle

Speelplein Galbergen krijgt een gloednieuwe speeltuin. De huidige toestellen voldoen niet meer aan de keuringsvoorwaarden en zijn door intensief gebruik ook dringend aan vernieuwing toe.

De voorbereidende werken door gemeentewerklieden starten na de paasvakantie. In mei begint de firma Robinia met de eigenlijke aanleg van de nieuwe speeltuin. Het gemeentebestuur voorziet een budget van 70.000 euro.

Bij het ontwerp werd maximaal rekening gehouden met de resultaten van het inspraakmoment dat plaatsvond op 8 februari 2017. Vijftien kinderen van de kinderraad namen hieraan deel. Tijdens het inspraakmoment werd gewerkt met de succesvolle methodiek van Picto Play van Kind & Ruimte.

Avontuurlijk bos

In april 2017 namen de studenten van Thomas More (afdeling bouw) al een eerste deel van de speeltuin onder handen. Het touwenparcours in het bos werd aangevuld met onder andere een kabelbaan, klimhut en evenwichtsparcours. Dit gedeelte richt zich vooral tot iets oudere kinderen.

Nieuwe speeltuigen

De oude speeltoestellen van de speeltuin op de zandvlakte worden allemaal – uitgezonderd twee veerdiertjes – vervangen door nieuwe. Naast een speelcombinatie met verschillende speelfuncties (klimmen, balanceren, kruipen, glijden) komt er ook een zandspeelplatform, een zandtafel, een speelhuisje, wip, schommelzone, hangmat, balanceerbalk op springveren en een klautercombinatie. Zowel voor de kleinsten als de iets oudere kinderen biedt de nieuwe speeltuin tal van uitdagingen.

Inclusief spelen

Bij de uitwerking van de plannen ging ook extra aandacht naar 'inclusief spelen'. Een inclusief speelplein geeft elk kind – ook kinderen met een beperking - de kans om (avontuurlijk) te spelen. Hiervoor ging men ten rade bij de Witte Mol en Inter (adviesagentschap voor toegankelijkheid).

Het zandspeelplatform, de zandspeeltafel, de speelcombinatie en de schommel-hangmat spelen hier op in en zijn vrij toegankelijk voor kinderen met een motorische handicap. Kinderen met en zonder beperking kunnen zo fijn samen spelen.

Robiniahout

De speeltoestellen worden uitgevoerd in robiniahout. Zijn grillige vormen hebben een natuurlijk uitzicht en passen mooi in de bosrijke omgeving van domein Galbergen.

Nu de oude toestellen worden afgebroken wil het gemeentebestuur de serviceclubs die destijds de speeltoestellen sponsorden alsnog bedanken voor hun steun.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Jobbeurs op Geelse Campus weeral volzet

Geel 18.02.2020 - 11.39u reading time8min

Op woensdag 19 februari gaat op de Geelse campus van Thomas More en de KU Leuven de jaarlijkse jobbeurs door. Niet minder dan 205 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en uit Nederland stellen er hun vacatures voor.

Daarmee is de jobbeurs net zoals vorig jaar helemaal volzet en heeft men weer een aantal bedrijven moeten teleurstellen. Niet alleen de laatstejaarsstudenten, ook al wie op zoek is naar een (andere) job is welkom.

Carnaval in (W)Onderwijs

Herentals 17.02.2020 - 15.50u

Dringend gezocht: honderden vrouwelijke militairen

Dringend gezocht: honderden vrouwelijke militairen
Nationaal | Provincie Antwerpen 17.02.2020 - 15.46u

Op 38 plaatsen wordt dit jaar gewerkt op de Vlaamse snelwegen

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.02.2020 - 14.42u

Afval brandt in leegstaande hangar in Witbos

Afval brandt in leegstaande hangar in Witbos
Herentals 17.02.2020 - 11.58u

Unieke expo Kris de Pillecyn in Musée Scholliérs

Unieke expo Kris de Pillecyn in Musée Scholliérs
Herentals | Neteland 16.02.2020 - 17.37u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 16.02.2020 - 17.36u

Storm: boom valt op huis in Beeldekensstraat Vorselaar

Kempen regio | Neteland | Vorselaar 16.02.2020 - 17.35u

Alle voetbalwedstrijden gaan door

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.02.2020 - 13.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto