U bent hier

Voorleesweek wordt in de Kempen een vertelfestival vol verrassingen

Geel | Kempen regio
12.11.2019 - 17.35u
Door: Lex Verellen

Vanaf 16 november is het in heel Vlaanderen de Voorleesweek. De bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie slaan de handen in elkaar en maken er een eigenzinnig voorleesfeest van. Er wordt voorgelezen op bijzondere plekken en er zijn heel wat randactiviteiten.

Voorlezen is leerrijk, stimuleert de taalontwikkeling van kinderen maar het is vooral ongelofelijk gezellig en plezant. Dat gaan zeven Kempense bibliotheken bewijzen. Gedurende een dikke week organiseren ze samen verschillende gratis voorleesmomenten voor kinderen op bijzondere plekken of met een gekke twist.

In de bibliotheek van Geel zijn er 'Boeken en Bokes', een voorleesmoment in pyjama en met ontbijt. Ook in Dessel en Retie is de dress code 'pyjama en knuffelbeest'. In Dessel palmt de bib samen met 30 kinderen de magische zolder van het Sociale Huis in. In Retie stopt er een kleurrijke vertelcaravan waarin op vrijdag 22 november ieder half uur een verhaal wordt voorgelezen.

Bijzondere vertelplekken en vertelfestival

De bibliotheken konden ook enkele mysterieuze of unieke plekken strikken die speciaal voor de Voorleesweek de deuren én de boeken openen. Op 27 november kun je in het witte sprookjeskasteel van Zerezo de Tejada in Laakdal naar wondersprookjes komen luisteren. Tijdens het weekend van 16 en 17 november mogen kinderen overdag en voor het slapengaan échte schaapjes komen tellen in de oude Kempense hoeve van B&B 15 Inn in Olmen. Gedurende twee dagen organiseren de bibs hier een groot Vertelfestival met verschillende voorleesmomenten en met een Indoor Letter speeltuin tussen de Kempense schapen.

Alle voorleesmomenten zijn gratis. Er zijn sessies voor kinderen vanaf 2,5 jaar.
Voor de meeste activiteiten moet je wel vooraf inschrijven. Dat kan via www.dekempenleestvoor.be.

Programma

· 16/11 – 'Boeken en Bokes' in de Bib van Geel

· 16/11 – 'Verhalen op zolder' op de zolder van het Sociaal Huis 'De Pastorij' Dessel

· 16 en 17 november – Vertelfestival met Indoor Letter speeltuin in B&B 15 Inn Olmen

· 22/11 – De Vertelcaravan stopt in Retie

· 27/11 – Wondersprookjes in Kasteel Zerezo de Tejada

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto