Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voormalig douanecomplex Mol Postel als tijdelijke omleiding door werken in Arendonk

Door de renovatie in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van brug 5 aan Voorheide (N139) in Arendonk dienen de toegangswegen tot het voormalige douanecomplex in Postel tijdelijk als omleidingsweg voor het autoverkeer.

*De werken nemen een half jaar in beslag en zijn normaal gezien afgerond tegen 1 september. Na afloop van de werken treft het Agentschap Wegen en Verkeer structurele fysieke maatregelen zodat het voormalige douanecomplex niet langer als illegale op- en afrit voor de E34 kan gebruikt worden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 27 februari een grondige renovatie van brug 5 aan Voorheide (N139) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Arendonk. Zowel de onderkant als de bovenkant van de brug wordt vernieuwd. De werken zullen ongeveer een half jaar in beslag nemen. Auto’s en vrachtwagens van en naar Arendonk worden tijdens de volledige duur van de werken omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen de fietsbruggen blijven gebruiken.

Omleiding autoverkeer

Het autoverkeer van Reusel naar Arendonk volgt een omleiding via de Turnhoutseweg, Pikoreistraat, Voorste Heikant, Postelsedijk, Reuselseweg. Via de toegangsweg naar het voormalige douanecomplex rijd je vervolgens de autostrade E34 op richting Arendonk. Ter hoogte van de N118 verlaat je de snelweg en rijd je verder naar Arendonk. In omgekeerde richting geldt dezelfde omleiding.

Omleiding vrachtverkeer

Het vrachtverkeer +3,5 ton mag het voormalige douanecomplex enkel plaatselijk gebruiken. Een doorgangsverbod voor 3.5 ton richting Postel wordt ingevoerd. 

Tijdelijk gebruik toegangswegen douanecomplex

Normaal geldt voor de toegangswegen van en naar het douanecomplex in Postel een toegangsverbod, uitgezonderd hulpdiensten. Uitzonderlijk voor deze werken mogen de toegangswegen ingeschakeld worden voor de omleidingen. Na afloop van de werken treft het Agentschap Wegen en Verkeer fysieke maatregelen zodat uitsluitend nog de Belgische en Nederlandse hulpdiensten langs de toegangswegen de autostrade kunnen verlaten.

Voorheide, Arendonk, België

Deel dit artikel