U bent hier

Voormalige militair slaat slapende vrouw in elkaar

Mol | Vlaanderen
28.01.2020 - 17.52u
Door: Mark Jaspers

Een voormalige militair hangt een gevangenisstraf van 37 maanden en een boete van 1.600 euro boven het hoofd omdat hij de woning van een vrouw uit Genk binnendrong en haar in elkaar sloeg. De strafrechter in Tongeren doet op 25 februari uitspraak.

De vrouw woonde met haar man in Genk en het koppel was verwikkeld in een rechtszaak met een buurman. Omdat de woning verbouwd werd sliepen ze in de living.

Op 3 oktober 2017 sliep de vrouw terwijl haar man de hond uit liet en een sigaret ging roken. Rond twee uur 's nachts drongen twee mannen de woning binnen en werd de vrouw ruw gewekt door een man met een ringbaardje die haar met een matrak begon te slaan.

'Dit is van uw buurman', riep de man terwijl hij de vrouw verschillende slagen toebracht. De tweede man keek toe hoe de vrouw geslagen werd. Toen de vrouw begon te roepen stormde de Engelse buldog van het koppel het huis binnen en sloegen de twee indringers op de vlucht.

De bebloede vrouw werd door haar man naar het ziekenhuis gebracht en daar werd de politie verwittigd. De vrouw stelde samen met de agenten een robotfoto op die onmiddellijk naar alle politiekantoren in de regio werd verspreid.

Een agent uit Mol herkende de voormalige militair die ook lid was van motorclub No Surrender. Tijdens het buurtonderzoek vertelde één van de buren van het koppel dat hij enkele dagen voor de home-invasion twee zware motoren had zien staan aan de woning van de buurman waarmee het koppel in onenigheid leefde.

De militair werd in een ander dossier van geweld opgepakt. Tijdens de huiszoeking werd ook een matrak teruggevonden. Zelf ontkent hij de aanval. Het onderzoek bracht geen duidelijkheid over de kompaan. Na de aanval verkocht het koppel hun huis om alles achter zich te kunnen laten. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto