Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voorronde 'Beloftevolle Hovenier' 2023 bij kOsh Herentals

kOsh Tuinaanleg

Op woensdag 15 februari heeft kOsh het genoegen om de voorronde van de tuinbouwwedstrijd van de ‘Beloftevolle Hovenier 2023’ te organiseren. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Beroepsfederatie van Groenvoorzieners (BFG) in samenwerking met de tuinbouwafdeling van kOsh.

Doel van de wedstrijd is om jongeren in hun 7de specialisatiejaar Tuinaanleg/onderhoud warm te maken en te motiveren om zich verder te kunnen inwerken in de tuinaanlegsector. Binnen Vlaanderen zijn er 20 tuinbouwscholen die deze richting aanbieden en daarvan zijn er 18 die zich hebben ingeschreven voor deze voorronde.

Elke school mag deelnemen met 3 leerlingen en zij moeten hun kunnen tonen aan een vakjury van  beroepsmensen uit de sector. Na deze voorronde zullen er 3 scholen genomineerd worden om zich verder te tonen in de aanleg van een finaletuin op het kasteeldomein van Beervelde later dit voorjaar.

Tijdens deze voorrondedag op 15 februar kunnen de verschillende scholen en hun begeleiders netwerken en vormt dit een mooie gelegenheid om de vorige deelnemers van de school, oud-leerlingen, medeleerlingen en stagebedrijven de kans te geven om deze voorronde te komen bezoeken.

Plaats van de organisatie: kOsh Herentals, Scheppersstraat 9 (op het voetbalterrein van de school) - datum: woensdag 15 februari (begin om 8 uur doorlopend, prijsuitreiking voorzien tussen 17 en 19 uur).

URL
kOsh Tuinaanleg

Deel dit artikel