Op zaterdag 14 mei stelt stad Geel een gedichtenbundel rond veerkracht en een nieuw project 'Open Boek' voor. Deze projecten kaderen binnen het thema van de Dimpnadagen en kwamen tot stand dankzij een samenwerking met de Geelse mondiale raad, de gezondheidsraad en 't Origineel.

Gedichtenbundel voor en door Gelenaars over veerkracht

Tijdens de coronaperiode hadden vele mensen het zwaar. Stad Geel deed een oproep bij haar inwoners om in poëzie vast te leggen hoe zij veerkracht beleven, hoe ze weer opstaan in moeilijke tijden.

De gedichtenbundel verzamelt een 25-tal gedichten die Gelenaars maakten over dit thema. Je kunt de gedichtenbundel gratis verkrijgen bij enkele stedelijke diensten zoals de bib en dienst toerisme of online raadplegen op www.geel.be/gedichtenbundel.

Open Boek

Samen met de Geelse mondiale raad, de gezondheidsraad, 't Origineel startte de stad het project Open Boek op. Tien mensen van diverse origine worden door externe partner Avansa opgeleid om hun verhaal te brengen.

Na hun opleiding zullen zij tussen half juni en eind september tijdens vijf toonmomenten hun verhaal één op één vertellen aan geïnteresseerden. Op die manier wil de stad mensen met elkaar in contact brengen en vooroordelen wegwerken op een kleinschalige en laagdrempelige manier.

Voorstelling op 14 mei tijdens de internationale dag van de fair trade

Stadsdichter Maarten Vanhoof brengt zijn gedicht 'Handlangers' over de troostplekken in Geel - plekjes om stil te staan bij het verlies van de afgelopen coronajaren, waar er ruimte is voor stilte en ontmoeting.

Ook het project Open Boek wordt er voorgesteld. Theatermaker Ehsan Rahimi zal er een korte voordracht geven rond vluchten en veerkracht.
Omdat het die dag ook de internationale dag van de fair trade is, zorgt Oxfam Wereldwinkel voor lekkere en eerlijke hapjes en drankjes. Bezoekers van de bib kunnen genieten van een fair trade koffie.