Hoe hebben de mensen in de Kempen de Belgische revolutie van 1830 beleefd?
In deze warmhartige streekroman vertellen Ward, een veteraan van de Boerenkrijg en de napoleontische oorlogen, en Adriaan, een brouwerszoon uit Hulshout, hoe eerst de Fransen en daarna de al even gehate Nederlanders uit ons land verdreven werden.
Het verhaal speelt zich af in de streek rond Hulshout, Herselt en Westerlo, in het huidige Merodegebied in de Zuiderkempen, en is gebaseerd op historische feiten.
Fictie en non-fictie lopen door elkaar, gefantaseerde personages en historische figuren gaan hand in hand. Te midden het oorlogsgeweld en de dramatische gebeurtenissen die zouden leiden tot het ontstaan van een nieuw land, leren we Machteld kennen, misschien wel het meest wijze personage in dit historisch gefundeerde fresco.
Een vrouw om naar te luisteren én om verliefd op te worden.
De auteur
Julius Schellens (1949, Voortkapel) woont als honkvast Kempenaar in Westmeerbeek.
Zijn fascinatie voor het Nederlands en passie voor geschiedenis resulteerden uit zijn Grieks-Latijnse scholing. Zijn blindheid was geen beletsel voor het schrijven van verhalenbundel Ego Sum, poëzie Mijn Alter Ego, streekroman Mijn Moeder is mijn Mama niet en kinderboek Mijn Ogen zijn Jouw Ogen.
Boek bestellen
Mail naar jul.schellens@skynet.be, of bel 016/69 97 90 - 0476/50 61 76 voor informatie.