Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vooruit-leden keuren deelname aan nieuwe Vlaamse regering goed : 94%

Conner Rousseau - Vooruit

De leden van Vooruit hebben het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering – en dus de deelname van hun partij – goedgekeurd.

De Vlaamse socialisten hielden deze vooravond hun ledencongres in het Thermae Palace Hotel in Oostende, waar voorzitter Conner Rousseau het regeerakkoord aan de aanwezige leden voorlegde en verdedigde.

De aanwezige militanten en de leden die online hun stem uitbrachten, gaven met 94 procent groen licht voor de regeringsdeelname van Vooruit. In de zaal waren er twee onthoudingen, maar geen tegenstemmen.

Afgelopen nacht bereikten N-VA, CD&V en Vooruit een regeerakkoord na maandenlange onderhandelingen.

Dankzij nooit geziene investeringen in gelijke kansen voor onze kinderen en jongeren
Onze kostbaarste grondstof zit in het hoofd en de handen van onze kinderen en jongeren. Dat is wat Vlaanderen sterk maakt. Daarom gaan we weer volop investeren in onze kinderen en jongeren.

  • Met 10.000 extra plaatsen in de kinderopvang en meer betaalbare plaatsen
    Gelijke kansen voor elk kind, dat begint in de wieg. Daarom gaan we fors investeren in kinderopvang. Om het huidige tekort aan plaatsen op te vangen én in de kwaliteit van onze kinderopvang.
  • Met gezonde schoolmaaltijden en lagere facturen in het onderwijs
    Het is tijd om ons onderwijs weer terug te brengen waar het hoort: aan de top. Dat vraagt investeringen en hervormingen.
  • Met investeringen in sterke leerkrachten en sterke scholen 
    Door onder meer startende leerkrachten veel beter te ondersteunen en te begeleiden in hun eerste jaar, zodat ze écht tijd en ruimte krijgen om de job goed te leren en door te investeren in buitenschoolse opvang. 
  • Met volledige indexering van het kindergeld
    Omdat we vinden dat je nooit bespaart op kinderen en je altijd de koopkracht van ouders moet beschermen. 

 

Vooruit : krachtige inhoud

"Dankzij nooit geziene investeringen in mentaal welzijn, jeugdzorg en ouderenzorg
Iedereen weet dat Vooruit dé partij van de zorg is", zegt een fiere voorzitter Conner Rousseau.

"We gaan nu ook in Vlaanderen volop investeren en hervormen om de Vlaamse zorg beter te maken en meer mensen te helpen. 

  • We investeren nu ook in Vlaanderen volop in het mentaal welzijn van onze kinderen en jongeren.  In samenwerking met de scholen en de CLB's, maar ook investeren we in Overkophuizen, om mentale problemen veel sneller bespreekbaar te maken en veel sneller op te sporen daar waar kinderen en jongeren zijn en komen. 
  • We investeren in jeugdzorg om zo veel mogelijk kinderen en jongeren écht te helpen. Omdat elk kind in Vlaanderen de nodige zorg of die veilige thuis moet krijgen en niet op een wachtlijst horen te staan.
  • We investeren in de zorg voor ouderen: in de thuiszorg, in extra plaatsen in de rusthuizen en we pakken de commercialisering van de zorg aan, zeker in Vlaamse rusthuizen. Winstbejag op de kap van onze ouderen, dat is gedaan.

Dankzij investeringen om de koopkracht van Vlamingen te beschermen
Iedereen weet dat Vooruit dé partij van de koopkracht is. In de federale regering hebben we dat de voorbije jaren bewezen. Maar ook Vlaams zijn er heel wat zaken die we kunnen doen om de koopkracht van Vlamingen te versterken. En dat doen we.

  • Met betaalbare woningen
    Door de registratierechten te verlagen bij de aankoop van een eerste en eigen woning en door fors te investeren in extra sociale woningen. Want wie er recht op heeft, verdient een dak boven zijn hoofd.
  • Met lagere facturen in het onderwijs
    Met name in het praktijkgericht onderwijs (TSO, BSO, KSO), want die opleidingen zijn te duur en we hebben alle talenten heel hard nodig.
  • Met lagere belastingen op erfenissen
    Want als je je hele leven hard gewerkt hebt en je iets wil nalaten aan je kinderen, moet dat kunnen zonder dat je je blauw betaalt.
  • Door mensen naar gepast werk te leiden én voor een goed loon
    Zo geven we mensen, na een opleiding, een baan waar de noden hoog zijn: om te helpen in onze scholen bijvoorbeeld. Dat is een win-win: voor die mensen én voor de samenleving. 

Dankzij investeringen in ons openbaar vervoer

  • Met nooit geziene  investeringen in meer, propere en stiptere bussen 
  • Met goedkoper openbaar vervoer voor jongeren. Dat is niet alleen goed om iets te doen aan die ellendige files, maar het is ook nog eens goed voor het klimaat. 

Volop investeren hervormen voor de Vlamingen, dat willen we nu doen. Met een andere en betere regering. Voor een beter en socialer Vlaanderen. Om alle Vlamingen eindelijk opnieuw vooruit te doen gaan. Een dikke merci voor jullie massale steun."

Het volledige Vlaamse regeerakkoord kan je hier lezen.

Conner Rousseau - Vooruit

Deel dit artikel