Vooruit wil een meer veilige Ringlaan met reflectoren aan de betonnen afscherming van het fietspad tussen Hemeldonk en Herenthoutseweg.

Vooruit deed in december een voorstel om de betonnen boorden te voorzien van reflectoren, zowel op de betonblokken als op de verschillende neuspunten aan elk eindpunt van de boording. Op de gemeenteraad van 8 maart herhaalde de oppositiepartij het dringend verzoek.

'We stellen vast dat de meerderheid van N-VA en CD&V ondertussen enkel een gereflecteerde neuskegel geplaatst heeft aan de start van de neus aan het kruispunt Ringlaan-Hemeldonk', zegt raadslid Tom Olyslaegers.

'Er is dus nog steeds helemaal geen oplossing. Bovendien werd deze kegel enkele dagen geleden platgereden. Dit is dan ook een sluitend bewijs dat het geen overbodige luxe is om deze betonblokken van reflectoren te voorzien. Zo kunnen we er voor zorgen dat deze muur geen ongevallen- of moordmuur gaat worden.

Momenteel is er toch al wat actie genomen door AWV voor de heraanleg van het fietspad, maar het is nog steeds wachten op de gevraagde reflectoren. Als Vooruit dragen we verkeersveiligheid hoog in het vaandel voor al onze weggebruikers.

We hopen ook dat er aan de verschillende kruisingen van de inritten extra veiligheidsmaatregen komen. Door de hoge muur is het niet makkelijk om een fietser, al zeker niet in het donker, te kunnen waarnemen. De lichten van de fiets bevinden zich nu eigenlijk buiten het gezichtsveld van een automobilist. Ze zitten achter een muur."

Op donderdag 23 maart hield Vooruit Herentals alvast een reflectoractie in de hoop dat de betonen afboorden zo snel mogelijk voorzien wordt van reflectoren. Zodat deze muur geen moordmuur gaat worden.'

Op de foto : Vooruit met hun actie aan de Ringlaan :  Tom Olyslaegers, Jan Laenen, Mareleen Leysen, Liese Bergen, Willy Verlinden en Rob Lathouwers.