U bent hier

Voorwaardelijke celstraf voor steekpartij aan station in Mol

Mol
20.11.2019 - 11.25u
Door: Mark Jaspers

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 20-jarige vrouw uit Oud-Turnhout tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 20 maanden veroordeeld voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

Alleen de periode van haar voorhechtenis is effectief uitgesproken. De jonge vrouw was op 18 februari 2019 betrokken bij een steekpartij aan het station in Mol. Een 19-jarige vrouw uit Balen die ook aanwezig was bij de vecht- en steekpartij, is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur. Beiden moeten ook een boete van 800 euro betalen.

Bij de steekpartij raakte een 16-jarig meisje levensgevaarlijk gewond. Ze werd zowel in de kaak, buik als armen gestoken. Ondanks de levensgevaarlijke verwondingen was er volgens de rechtbank geen intentie om te doden.

De rechter volgt daarmee de redenering van h et openbaar ministerie. De vrouw die met het mes uithaalde, verklaarde aan de rechter dat ze het mes uit haar handtas had genomen om zichzelf te beschermen. De rechter weerhoudt de zelfverdediging niet. De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke gevangenisstraf de verplichting dat ze een opleiding moet volgen en zich laten begeleiden. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto