Marc Van Puymbroeck, voorzitter van KSV Schriek, heeft ontslag genomen. Hij blijft nog wel aan tot einde seizoen om de lopende zaken verder af te werken.

Net zoals in amateurklasse loopt het financiëel niet bijster goed bij de voetbalploegen in de provinciale reeksen. Oorzaak : terugval van het aantal supporters, 24/24u voetbal met alle competities op betaal-tv, en sponsors die afhaken.

Marc Van Puymbroeck (66), motosportfanaat en zaakvoerder van motoshop Honda & C°, is de zoon van Fons, de stichter van KSV Schriek.  'Met pijn in het hart neem ik ontslag, maar het kan niet anders', zegt een aangedane ex-voorzitter.  'Schriek zit, net als zoveel andere ploegen, in financiële problemen.  Het bestuur heeft met de spelers samengezeten en wie nog voor ons wil spelen een deal afgesloten tot einde van deze competitie. 

'Onvoldoende aandacht voor onze eigen jeugd'

'De afgelopen jaren hebben we eigenlijk onvoldoende aandacht gehad voor onze eigen jeugd', vervolgt Van Puymbroeck. 'Dat heeft gevolgen.  Spelers tekenen trouwens voor een klein bedrag meer, bij een andere ploeg. 

Geld speelt de hoofdrol, niet de vriendenbinding met en het goed gevoel bij een ploeg.  Dat doet pijn, maar dat is de huidige realiteit, en 't zal niet beteren', besluit een  Van Puymbroeck.

Guy Verellen/ Raf Hoefnagels/ Nnieuws.