Vorselaar blijft een intens bruisende gemeente.  Nu zaterdag 10 en zondag 11 september neemt Vorselaar feestelijk afscheid van het pleintje van Den Tip. Voordat het plein omgevormd wordt tot een nieuw dorpsplein, vindt samen met de kermis 'Vorselaar Zing & Danst' plaats.

Zaterdag zijn er vanaf 17 u concerten van Them Ugly Losers en The Granny's. Zondag is het vanaf 16 u feest met The Pale Boys, een cantus met studentenvereniging Reprobatum, samenzang met live muziek, Vorselaarse liederen met Jan Vervoort, Rock 'n Roll Acro's met Yves en Shana, een dansdemonstratie met Hannelore en Evy, de Kardinaaldansers, gilde-volksdansen, kibbelingen met de Sint-Georgiusvrienden en dans-act met 'de vrienden van klas 6' en een surprise-act.

De organisatie is in handen van Hoppin' Around, Studentenvereniging Reprobatum, Den Tip, de Gilde van Sint-Geogius en de gemeente Vorselaar.

Na de kermis en het feest wordt het plein aan Den Tip heraangelegd. In het voorjaar 2017 moeten de werken voltooid zijn.  Het terras krijgt over de hele breedte 2 meter extra ruimte. Dat zal de 100-en klanten plezieren.

Volgend jaar kadert 'Vorselaar Zing & Danst' in de grootse viering van 900 jaar Vorselaar. 

En begin februari 2017 schittert Vorselaar opnieuw met een Lichtmisviering. Na 20 jaar.

Op de foto: Rudy Breugelmans van Den Tip, burgemeester Lieven Janssens, Koen Wynants en Wim Mertens van Hoppin' Around / beeld NNieuws - Guy Verellen.

Van the Man / NNieuws.