De komende weken zijn er weer enkele activiteiten gepland in kader van ‘Vorselaar, dorp in de kijker 2012’.

Zaterdag 16 juni, tijdens de jaarmarkt in Vorselaar, wordt het startschot van de fietsfotozoektocht gegeven. De 3 organiserende Vorselaarse verenigingen ( Landelijke Gilde, Natuurpunt en de Fotovrienden) bezorgen de winnaar van deze zomerzoektocht een fiets. Zondag 8 juli treedt Iris, deelneemster Eurovisiesongfestival 2012, op in de tuin van haar grootouders.

Neem deel aan de fietsfotozoektocht en win een fiets
 
Op zaterdag 16 juni bieden tijdens de jaarmarkt van Vorselaar, de 3 organiserende Vorselaarse verenigingen (Landelijke Gilde, Natuurpunt en de Fotovrienden) de deelnamebrochure van de fietsfotozoektocht te koop aan. Hiermee wordt het startschot gegeven van de 22,5 km zoektocht door natuurschoon en landbouw-landschappen. De zoektocht loopt tot 23 september.
De eerste prijs is een fiets. Verder zijn er nog 25 andere prijzen te winnen.
 
Tuinconcert Iris
 
In de tuin van haar grootouders, Louis en Marie Goolaerts – Van Dingenen, geeft Iris het beste van zichzelf tijdens een concert op zondagnamiddag 8 juli. Iris kennen we natuurlijk van haar deelname aan het jongste Eurovisiesongfestival. Niet gewonnen in Bakoe maar voor ons wel een winnares. Het aantal deelnemers is beperkt gezien de oppervlakte van de tuin. Wel zullen kinderen (-12 jaar), vergezeld van hun ouders, gratis toegang krijgen.
 
Verslag van de activiteiten die plaatsvonden
 
Tijdens de week van 21 tot 24 mei bezochten alle leerlingen van de 2 lagere scholen Vorselaar (De Knipoog en Windekind) een boerderij in hun buurt. Zowel van de leerlingen en hun leerkrachten als van de bedrijfsleiders/boeren ontvingen we zeer lovende woorden. Een schot in de roos. In Vorselaar weten ze nu zeker dat melk niet uit de fabriek komt maar van de koeien.
 
Ook de culinaire boerenstebuiten avondwandeling was meer dan geslaagd met ruim 300 deelnemers. Er dienden zelfs deelnemers geweigerd te worden omdat de inschrijvingen gelimiteerd waren. De wandelroute langs meestal onverharde wegen door het landbouwlandschap in Vorselaar, het goede weer, de ingrediënten van het menu, aangeboden op landbouwbedrijven, en last but not least de fantastische sfeer onder de deelnemers zorgden voor een geslaagd evenement.