'Sociale kruidenier' is een winkel die op een waardige manier voedselhulp wil bieden aan personen die het financieel moeilijk hebben.

Ook op het platteland bestaat er heel wat kansarmoede – vaak in verborgen vorm. Het OCMW van Vorselaar wil deze mensen op verschillende manieren ondersteunen: ook via voedselhulp, maar dan op een waardige manier.

Een sociale kruidenier is een winkel waar alleen personen op uitnodiging van het OCMW terecht kunnen. Zij vinden er voedings- en verzorgingsproducten aan betaalbare prijzen. Bezoekers kiezen in een sociale kruidenier zelf welke producten ze graag meenemen voor hun gezin. En ze betalen er ook zelf voor – ook al is dat een prijs met korting.

Aan de kruidenier is ook een ontmoetingsfunctie verbonden. Bezoekers kunnen er bij een kopje koffie of thee met mekaar bijpraten, of contact leggen voor sociale dienstverlening.

Vrijwilligers uit Vorselaar, steken een handje toe om de kruidenier te bemannen. Ook De Kringwinkel Zuiderkempen ondersteunt de werking via zijn project 'Foodsavers'. Voedseloverschotten die nog prima van kwaliteit zijn, ingezameld bij bedrijven en winkels, worden aangeboden in de kruidenier.

De provincie Antwerpen en Vlaanderen subsidiëren de opstart via een Platteland plus subsidie.

De sociale kruidenier van Vorselaar vind je in de Kuiperstraat 31B : elke donderdag geopend van 10u tot 17u, enkel voor klanten die uitgenodigd zijn door het OCMW.