De gemeente Vorselaar heeft voor het eerst in de geschiedenis de kaap van 8.000 inwoners gerond. Cami Vertessen werd eind november geboren en is officieel nummer 8.000 in het bevolkingsregister van het Kasteel- en Kardinaalsdorp.

'De vorige keer dat een duizendtal werd overschreden, dateert al van 27 jaar geleden (1993) toen Liese Verhaert werd geboren als 7000e inwoner', zegt een fiere burgemeester Lieven Janssens (ActieV).

'Liese en haar ouders woonden trouwens maar op 100m afstand van het jonge koppel dat nu hun eerste kindje ter wereld brachten. Bij de vorige, 7000e inwoner, was er een groot officieel bezoek gekoppeld aan de geboorte.'

Dat was nu door Corona spijtig genoeg onmogelijk maar burgemeester Lieven Janssens en schepen van jeugd Kobe Vercauteren bezorgden de kersverse ouders Nils & Dana wel enkele leuke geschenken om er toch iets bijzonder van te maken.

'Ze kregen onder meer een boekje over "200 Jaar Klooster" (want hun dochter werd in een bijzonder jaar, namelijk het 200-jarig bestaan van de congregatie van de Zusters, geboren), het nieuwe Vorselaarse gezelschapsspel "Forsellara" en een grote taart met 8000 & Cami op', vervolgt Lieven Janssens.

'Vorselaar groeit trouwens gestaag. De laatste jaren is de bevolking met exact 10% gegroeid. De goede Kempense grond brengt dus niet alleen grote sportkampioenen maar ook veel extra jonge Vorselarenaren op de wereld. Proficiat Cami en proficiat Vorselaar!'