U bent hier

Vorselaarse basisschool wint opnieuw Whizzkids 2020-2021

Vlaanderen | Vorselaar
05.03.2021 - 17.22u
Door: Mark Jaspers

Vandaag nam het 6e leerjaar van GBS De Knipoog deel aan de Vlaamse internetwedstrijd Whizzkids.  Aan de wedstrijd namen 372 klassen deel.

“Van oktober tot en met februari kregen we drie vragenreeksen die we digitaal moesten beantwoorden en waarbij de ICT-vaardigheden van onze leerlingen binnen de verschillende leergebieden op de proef werden gesteld”, legt meester Wim Van Soom uit.

'Tijdens de online finale mochten enkel de laatste 40 klassen deelnemen. Uit elke klas werden er 4 leerlingen gekozen die de eer van hun klas mochten verdedigen.

Zij werden in een aparte klas geplaatst waar ze in alle rust de 16 vragen van de finale konden oplossen. Hoewel rust.

Uiteraard gierden de zenuwen door hun lijf. De overige klasgenoten bleven in hun klaslokaal en konden via een livestream meekijken naar de 4 uitverkorenen en de deelnemers van de andere scholen.

Na een half uurtje zat de wedstrijd er al op en was het wachten op de resultaten. De spanning was te snijden bij zowat alle leerlingen en leerkrachten van de school.

Toen het eindelijk 14.00u was, werden de finalisten bekend gemaakt. Onze zesdeklassers behaalden een knappe 12e plaats.

Vorige week vrijdag kwamen onze vijfdeklassers aan bod en zij werden met hun eerste plaats de slimste ICT-klas van Vlaanderen!

Dat er heel wat kennis van ICT in De Knipoog zit, is wel duidelijk. Onze school gaat tijdens deze editie van Whizzkids aan de haal met een prachtige trofee, verschillende bordspellen, een Chromebook, 50 Kweetet leerlingenaccounts, een uitstap naar Walibi, een schoolabonnement van Xnapda voor 12 maanden, een uitstap naar Historium in Brugge, ….

Hartelijk dank aan de Whizzkids organisatie en hun sponsors. We vonden het weer een leuke en leerrijke ervaring die we niet snel zullen vergeten!'  Lieven Janssens/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto