Van 8 tot 19 maart nemen Jos Celen en Rik Willemsen uit Vorselaar deel aan 'Dwars door Oeganda', een unieke mountainbiketocht door Oeganda ten voordele van Broederlijk Delen.

Samen met een groepje gedreven fietsers zullen ze dwars door "De Parel van Afrika" mountainbiken, tussen de leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Onderweg bezoeken ze projecten van Broederlijk Delen.

Alles samen zullen ze op 8 fietsdagen ongeveer 500 km afleggen. Gezien de zwaarte van het parcours en de vele hoogtemeters is een grondige voorbereiding een must.

De uitdaging van Dwars door Oeganda is dubbel: de hitte trotseren en de eindmeet halen, én per deelnemer minimum 1000 euro inzamelen voor de strijd tegen armoede in Oeganda.

In een land waar de natuur mild is, de grond vruchtbaar en 80% van de bevolking boer, verwacht je niet meteen dat voedsel een probleem is. En toch hebben zoveel boeren honger en leven ze in armoede. Met deze sponsoractie helpen Jos en Rik Broederlijk Delen en zijn partnerorganisaties om daar iets aan doen.

Om de eerste uitdaging te halen, zijn ze alvast flink aan het trainen. Voor de tweede uitdaging zijn ze op zoek naar sponsors en milde schenkers. Er zullen ook verschillende fondsenwervingsacties opgezet worden om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De reiskosten betalen Jos en Rik uiteraard zelf.

Davidsfonds Vorselaar organiseert met medewerking van MTB-Vorselaar alvast een quiz op zaterdagavond 11 maart om 19.30 uur in zaal den Engel. Het is een vlotte en toegankelijke quiz die eindigt omstreeks 22.30 uur. De volledige opbrengst wordt geschonken aan "Dwars door Oeganda".

Heel het weekend van 11-12 maart staat trouwens in het teken van Broederlijk Delen want op zondag 12 maart om 17 uur organiseert de werkgroep Broederlijk Delen in samenwerking met Velt een uniek resto-rant. De mensen van Velt zullen een buffet bereiden met enkel voedseloverschotten die ze in verschillende handelszaken ophalen en die anders zouden weggeworpen worden. Vandaar de naam resto-rant.

Een gift doen voor fietsers Jos en Rik kan via de online deelnemerspagina: http://www.broederlijkdelen.be/nl/doe-mee/dwars-door-oeganda/dwars-door-oeganda-2017 of via overschrijving op het rekeningnummer BE13 0000 1171 1839 van Broederlijk Delen met vermelding van +++300/4014/80779+++ (voor Rik) of +++300/4014/80678 (voor Jos).

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Inschrijven voor de quiz (ploegen van max. 6 personen, € 25 per ploeg) via mail jos.bouly@telenet.be

Inschrijven voor het resto-rant (€15 per persoon, kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen tot 12 jaar €8) via mail e.spelters@telenet.be