Vorselazarus brouwt elk jaar een gelegenheidsbier. Dit jaar is dat de Piejer Chocolate Stout en is de gelegenheid heel speciaal en persoonlijk.

'10 jaar geleden overleed Tim Peeters, voor zijn vele vrienden beter gekend als de Piejer, aan kanker', zegt Kobe Vercauteren. 'Tim was een graag geziene gast die actief was bij OG Vorselaar, FC Hermans Celis en lang meedraaide in jeugdhuis 't Staminee. Na 2 jaar vechten tegen de verschrikkelijke ziekte was het op.

Hij liet daarbij een zoon, Lorre, na. Tim dronk zelf ook graag een pintje en deed dat vaak samen met heel wat van de leden van Vorselazarus.

Een bier dat naar hem genoemd is zou hij fantastisch gevonden hebben.

Naast een eerbetoon zal de opbrengst van het bier rechtstreeks naar Levensloop Neteland en de Stichting Tegen Kanker gaan om zo kankeronderzoek te ondersteunen.

Het bier is een stout geworden naar een recept van Peter, één van de hobbybrouwers van Vorselazarus.

Zoals het een stout betaamt zullen er koffie- en chocoladetoetsen in de smaak zitten, vandaar ook de naam. Er werd ook steranijs en zoethout toegevoegd.

Samen met de specifieke hopsoorten en gist vormt dat het unieke karakter van de limited edition. Het bier werd net gebrouwen en zal in april klaar zijn. De verdeling gebeurt symbolisch op Levensloop Neteland op 30 april en 1 mei op het sportcentrum in Vorselaar.

Bestellingen kunnen vanaf vandaag via www.vorselazarus.be. Ook bij de lokale drankenhandelaars zal het bier verkrijgbaar zijn.

Het etiket werd gemaakt door Tess Claes van Da's Graaf, die bij elk gelegenheidsbier een juweeltje maakt.