Familiebedrijf Vosschemie Benelux uit Lier – producent van koudhardende kunststoffen – heeft de award van Voka Lokaal Neteland gewonnen.

Ze maken nu kans op dé Prijs Ondernemen 2020, op 17 september.

"Heel fijn dat deze prijs door ondernemers uit de regio is toegekend. Dat wil zeggen dat we hier geapprecieerd worden", zeggen Marc De Moor (zaakvoerder) en Claudia De Moor (financieel directeur en HR-manager) van Vosschemie.

Vosschemie Benelux is er al meer dan 50 jaar. In 1968 begon hun ondernemersverhaal met een partnership tussen vader Remi De Moor en Klaus Willem Voss van Vosschemie Gmbh. In 2009 heeft de tweede – en huidige - generatie het roer overgenomen.

Het familiebedrijf in Lier verkoopt systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen aan de industrie en de doe-het-zelfmarkt. Het gaat om onder andere epoxy- en biohars, plamuur en siliconen.

Peter Celis, lid van het bestuur van Voka Lokaal Neteland, kwam de award overhandigen. "Heel fijn dat deze prijs door ondernemers uit de regio is toegekend.

Dat wil zeggen dat we hier geapprecieerd worden. Ik wil heel het bestuur bedanken om ons te nomineren voor de Prijs Ondernemen", zegt zaakvoerder Marc De Moor.

"Dit is schitterend. Ik ben ook heel blij voor ons personeel", zegt Claudia De Moor, financieel directeur en HR-manager. "Deze award is ook hun verdienste."

Sinds 2 juni maakt Voka via de social media-kanalen en de eigen website elke dinsdag en donderdag een Voka Lokaal-winnaar bekend. En dat de hele maand juni.

Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 17 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2020 wordt.

Vijf van de negen winnaars zijn nu al bekend:

2 juni: PFL
4 juni: BelOrta
9 juni: Emergo Group
11 juni: Narviflex
16 juni: Vosschemie Benelux.

Op de foto: Marc en Claudia De Moor van Vosschemie Benelux. Het Lierse bedrijf is verkozen door de bestuursleden van Voka Lokaal Neteland. Op 17 september dingen ze, met acht andere bedrijven, mee voor dé Prijs Ondernemen 2020.