U bent hier

Vosselaar - VC Herentals 6-0 : VC pijnlijk overklast

Herentals | Kempen regio
05.10.2014 - 20.44u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals ging op zoek naar eerherstel na de onverdiende thuisnederlaag tegen Lyra.  Vosselaar en rood-wit stonden met 7 punten broederlijk naast elkaar in de rangschikking.  De bezoekers konden opnieuw rekenen op Van Bouwel maar deze keer moest Van De Kerkhof geschorst toekijken.

De thuisploeg begon fris aan deze wedstrijd en kon al meteen dreigen via Hannes die zijn poging evenwel ver over doel mikte.  Aan de overzijde knutselde Herentals een driekhoekje in elkaar maar Van Der Schraelen besloot eveneens over.  Doino wist eerst nog een poging van Hendryckx onschadelijk te maken maar moest zich even later toch gewonnen geven wanneer een afvallende bal na een hoekschop in doel verlengd werd. 

Vosselaar creëerde meteen na het openingsdoelpunt opnieuw een kans maar Hendryckx kon de gemeten voorzet van Jansen niet afronden.  Aan de overzijde werd een voorzet van Van Bouwel verkeerd geïnterpreteerd en meteen was de kans gaan vliegen.  Nog voor het halfuur rond was kreeg Herentals een nieuwe opdoffer, in een bijna identiek scenario als het eerste doelpunt werd een afvallende bal in doel verlengd , 2-0. 

Op geen enkel moment leek Herentals de rug te kunnen rechten en iets aan die achterstand te kunnen doen.  Het was Doino die met een parade nog erger kon verkomen.  Toch kreeg rood-wit voor de pauze nog twee doelpunten te slikken na slap verdedigen, Janssen kon twee keer probleemloos afronden, 4-0 waren de harde cijfers tijdens de pauze.

Tijdens de pauze haalde trainer Beyens Vlaeymans naar de  kant en bracht met Van Roosbroeck een nieuw aanvaller in het veld.  Jens liet zich na de koffie meteen opmerken met een pegel maar doelman Vervoort bokste het leder in hoekschop.  De eerste tegenprik van de thuisploeg luidde echter meteen een nieuw doelpunt in, Krajisnic met de voorzet en Hendrycks kopte volledig ongedekt binnen. 

De thuisploeg had zijn schaapjes al lang op het droge en liet het balbezit aan Herentals, dat zelfs nu geen uitgespeelde kansen bijeen kon voetballen.  Van Roosbroeck en Van Bouwel konden het enkel vanop afstand proberen.  Wanneer Vosselaar aan de overzijde in de zestienmeter verscheen was het wel prijs, opnieuw erg laks verdedigen was de voorbode van de zware 6-0.  In de slotminuten voorkwam Doino nog een zwaardere afstraffing maar de pil was dan al meer dan bitter genoeg.

VC : zwaarste nederlaag in jaren

VC Herentals slikte zijn zwaarste nederlaag in jaren en de manier waarop is totaal onaanvaardbaar.  We willen absoluut geen afbreuk doen aan de meer dan verdiende zege van Vosselaar vandaag maar onze tegenstander is zeker niet beter dan een Herentals op niveau.  Wanneer je wekelijks de doelpunten op een presenteerblaadje blijft aanbieden, heeft VC echter wel een serieus probleem.  Om nog maar te zwijgen dat er in amper 2 van de 7 wedstrijden kon gescoord worden, niet toevallig de twee wedstrijden die Herentals kon winnen… 

Het baart iedereen zorgen dat er bij een achterstand teveel kopjes gaan hangen en niemand opstaat die het tij wil of kan laten keren.  Het belangrijke tweeluik Lyra – Vosselaar resulteerde dus in een 0 op 6.  Duidelijke cijfers die niet kunnen genegeerd worden. 

Nu volgen er twee thuiswedstrijden tegen Spouwen Mopertingen en Duffel.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Marien Niels; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Van Der Schraelen Thomas; Dillen Robbe; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Vervoort Maarten; Van Leerdam Ilja; Verdonck Simon.

Bank: Dams Pieter; Van De Vonder Thomas; Van Roosbroeck Jens; Hoefnagels Niels.

Vervangingen: 46e Van Roosbroeck Jens voor Vlaeymans Sam;  68e Hoefnagels Niels en Van Den Vonder Thomas voor Dillen Robbe en Marien Niels.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / foto's Dirk Van den Eynden/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto