Vanaf 1 november kan je met gebruik van je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer een ‘uittreksel uit het strafregister’ online aanvragen op www.gemeentenmol.be. Je krijgt het uittreksel vervolgens gratis naar je thuisadres opgestuurd. Zo moet je dus niet meer langskomen op ’t Getouw.

Tot voor kort werd in onze gemeente een ‘uittreksel uit het strafregister’ uitsluitend uitgereikt door het politieonthaal. Sinds 1 oktober kan je dit ook afhalen op de bevolkingsdienst in ’t Getouw. Vanaf 1 november kan je enkel nog terecht bij de bevolkingsdienst en niet langer bij de politie.

 

Drie modellen

Je hebt bij een aanvraag keuze uit drie modellen:

ü  Een algemeen model

ü  Een model noodzakelijk om bepaalde specifieke activiteiten uit te oefenen (bijvoorbeeld: jacht, het starten van een reisbureau, veiligheidsfuncties, transport,…)

ü  Een model om activiteiten te verrichten waarbij je in aanraking komt met minderjarigen

Bij een elektronische aanvraag is het belangrijk dat je correct aangeeft welk model je wenst te ontvangen.

 

Zelf afhalen

Wanneer je het uittreksel toch komt afhalen aan de bevolkingsdienst van ’t Getouw, dan moet je dit in principe persoonlijk doen. Wel kan je met een correct ingevuld volmachtformulier iemand anders de toelating geven om jouw uittreksel af te halen. Ook dit formulier vind je op www.gemeentemol.be.

Tijdig aanvragen

Wanneer mogelijk geven we het uittreksel meteen mee. Soms is het noodzakelijk om bij externe instanties bijkomende gegevens op te vragen, waardoor je een periode moet wachten. We raden dan ook aan om je uittreksel uit het strafregister tijdig aan te vragen. In de namiddag kan je een tijdig aangevraagd en bevestigd uittreksel ook ophalen aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw.