U bent hier

Vrachtwagen met vermoedelijke resten van drugslabo gedumpt langs E34

Kempen regio
07.02.2017 - 06.23u
Door: Mark Jaspers

Onbekenden hebben zondag een vrachtwagen met vermoedelijk afval van een synthetish drugslabo achtergelaten op de pechstrook van de E34 richting Nederland, tussen Lille en Beerse. Dat meldt het parket van Turnhout maandag.

Het lijkt erop dat de bestuurder het hazenpad koos toen het voertuig met een lekke band te maken kreeg. Politie en parket voeren een onderzoek, maar er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Een ploeg van de wegpolitie merkte de vrachtwagen zondagochtend omstreeks 9.30 uur op en riep in eerste instantie enkel een takelfirma ter plaatse, omdat het erop leek dat het gewoon om een voertuig ging dat was achtergelaten na een lekke band.

Bij het takelen doken echter problemen met de laadklep op en toen die werd geopend, bleken er verschillende vaten met een onbekende vloeistof in de vrachtwagen te staan.

De wegpolitie besloot de federale gerechtelijke politie van Antwerpen op te trommelen en die stelde een geur vast die typerend is voor synthetische drugs. Ook onder meer het gerechtelijk labo werd er nog bij gehaald. Uiteindelijk bleken zich in de laadruimte twee vaten van 1.000 liter, 30 vaten van 200 liter en een vijftal bidons van 25 liter te bevinden. De precieze samenstelling van de vloeistof wordt nog onderzocht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto