Vreugde, ontgoocheling en afscheid op 1 avond

Real Noorderwijk - ZVK Meeuwen
Beloften : 1-2
A-ploeg : 1-4

Vrijdag 12 april 2013 en alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2012-2013. Een memorabel jaar waarin de beloften eindelijk kampioen speelden, maar ook het jaar waarin we afscheid namen van een aantal spelers en bestuursleden. Niels Caers, Andy Hermans en Naser Skeric werden in de bloemetjes gezet. Skeric als topschutter in 2e nationale B, kapitein Hermans speelde 8j lang bij het eerste elftal van Real maar vond het nu welletjes en nam afscheid als speler, Niels Caers versterkt volgend seizoen VC Herentals in 1e prov. en mag niet meer aantreden in het zaalvoetbal van zijn toekomstige club. Ook onze TD Davy Derboven besliste recent om er mee op te houden wegens tijdsgebrek, het was een laatste wedstrijd met gemengde gevoelens. Men zou haast nog vergeten dat er gevoetbald moest worden. Meeuwen was alvast niet van plan er een slappe wedstrijd van te maken en onze beloften mochten zich opmaken voor een pittige wedstrijd. Kevin Van Der Auwera moest noodgedwongen van in de tribunes toekijken (geel geschorst), Real verwelkomde wel Gilles Den Abt en Peter Engels die opnieuw hun opwachting maakten na een heel lange afwezigheid wegens blessures. Langs beide kanten zijn er enorme kansen die soms onbegrijpelijk worden gemist, de wedstrijd lijkt op slot te zitten tot in de 23e minuut Niels Caers de score kan openen voor Real : 1-0. Met deze stand op het bord trekken beide ploegen de kleedkamer in om te rusten. In de 2e helft krijgen we hetzelfde spelbeeld, de ene grote kans volgt de andere op. Real mist, Meeuwen faalt niet en komt op gelijke hoogte via Brebels. Iedereen heeft zich al verzoent met een gelijkspel als in de laatste seconde bezoeker Nijs anders beslist en de 1-2 binnen tikt. Geen prettig gevoel natuurlijk om als kersvers kampioen je laatste wedstrijd de mist zien in te gaan maar toch kunnen deze jonge gasten terug kijken op een schitterend seizoen !
Na 2 seizoenen nipt naast de titel te hebben gegrepen, was er deze keer wel de bekroning van hard werk. Waarvoor nogmaals een dikke proficiat !
Real speelde met : Van Bael, Scheerens, Caers, Lambaerts, Becirbegovic, Peeters, Lauwers, Engels, Den Abt en Henderickx


Het eerste elftal van Real Noorderwijk had in zijn voorlaatste wedstrijd de 3e plaats al veilig gesteld en kon dus met een gerust gemoed aan de seizoensafsluiter beginnen. Toch had trainer Bart Schapmans heel wat kopzorgen. Hij miste zowaar een half elftal wegens schorsingen en blessures. Loncke, Verheyen en Cosemans waren geschorst, Lagouireh en Raguragui gekwetst. Het was puzzelen geblazen, de meeste beloften mochten zich opmaken om het eerste elftal te depanneren. Voor de wedstrijd werden Skeric (topschutter), Hermans (afscheid) en Caers (afscheid) in de bloemetjes gezet. Real, dat met een onuitgegeven elftal speelde, weerde zich kranig, speelde een karrenvracht kansen bij mekaar maar stuitte op een uitgekookt Meeuwen dat naar hartelust kon counteren. Tijdens de wedstrijd volgde nog meer blessureleed, in de 1e helft verloor de thuisploeg Niels Caers, meteen na de pauze moest Issam Elouadi noodgedwongen het speelveld verlaten. Skeric scoorde het enige doelpunt voor de thuisploeg, Meeuwen kon 4x Aps verschalken : einduitslag 1-4. Het was evenwel een geslaagd seizoen met de 3e plaats als beloning. Even zat er zelfs meer in doch dit Real heeft nog veel groeimarge en dat is waar we volgend seizoen aan gaan bouwen. Bocholt kroonde zich gisteren tot de verdiende kampioen, al legde Celtic Houthalen hen lang het vuur aan de schenen en hield het zo de competitie spannend tot de allerlaatste wedstrijd. De schoenen worden even opgeborgen, de kopjes leeg gemaakt om zo weer fris aan het nieuwe seizoen te beginnen. Pluim voor alle spelers van dit Real Noorderwijk, een dikke merci aan onze trainers Bart Schapmans en Tom Geyskens en een heel groot dankwoord voor diegenen die dit iedere week mogelijk maken : afgevaardigden Albert, Jens en Gilles, kiné Rob, TD Davy, tafelscheidsrechters Davy, Marc en Walter, helpers Gino, Patrick, Yves en voorzitter Eddy Lambaerts en vriendin Carine Gebruers. Nog een speciaal dank-je-wel voor de zotste, plezantste dj van het land : merci Yves ! En als laatste wil ik ook nog heel graag onze trouwe supporters bedanken die iedere week op post zijn om onze ploegen aan te moedigen !
Real speelde met : Aps, Bomboi, Skeric, Hermans, Elouadi, Scheerens, Caers, Lambaerts, Peeters, Lauwers, Becirbegovic en Van Bael