Vriendengroep Diependaal Herentals draagt na meer dan 25 jaar succesvolle werking de fakkel over.  Er loopt nu binnen de wijk een zoektocht naar een hecht team dat met hetzelfde enthousiasme die extra dimensie aan Diependaal kan blijven geven.

6 gewaardeerde verenigingen en organisaties kregen vandaag ieder een mooie cheque van €1.500. 

Samen €9.000 ging naar : Den Dorpel, de vaderlandslievende vereniging Brigade Piron, Den Brand, de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, het Rode Kruis afdeling Herentals, en de vrijwilligerswerking van het OCMW Herentals.

Tijdens hun allerlaatste activiteit wilden de vrijwilligers vandaag de buurtbewoners nog éénmaal samenbrengen door een heerlijke friet en drankjes aan te bieden.

Rob Lathouwers : 'Toffe groep vrijwilligers'

'De werking is altijd gedragen door een toffe groep vrijwilligers', zegt Rob Lathouwers, één van de protagonisten en een pionier van de Vriendengroep Diependaal.

'We zijn allemaal iets ouder geworden, richting tram 7, je weet wel. We hebben trouwens verjonging gezocht, maar in deze internettijden blijven jongeren minder gemotiveerd om zich in te zetten voor de gemeenschap of een buurtwerking. Door covid viel de werking trouwens ook helemaal stil.

Er ligt nu ook nog een startbedrag klaar voor de nog te vinden nieuwe vriendengroep.  Onze Vriendengroep Diependaal kreeg in 1993 een onmisbare impuls met een prachtig buurthuis dat de stad realiseerde in onze woonwijk.

We werkten altijd onder toezicht van het OCMW, en we zijn tot vandaag zelfbedruipend gebleven', besluit Rob Lathouwers.  Foto Vriendengroep Diependaal overhandigt de cheques.