U bent hier

Vrij rustige Nieuwjaarsnacht in onze regio, drukke nacht voor hulpdiensten in Antwerpen

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
01.01.2020 - 11.46u
Door: Mark Jaspers

De overgang van oud naar nieuw is in de Kempen veilig verlopen. Nergens zijn er grote incidenten gemeld bij de hulpdiensten.

De eerste uren van het nieuwe jaar waren meteen drukke voor de vroedvrouwen en gynaecologen van het Sint-Dimpna-ziekenhuis in Geel. Want tijdens de nieuwjaarsnacht werden er maar liefst 4 baby's geboren op de afdeling. 

Patrouilleploegen van de politie van de zone Mechelen-Willebroek zijn op twee plaatsen 'beschoten' met vuurwerkpijlen. Het vuurwerk van de betrokkenen werd telkens in beslag genomen en agenten stelden ook proces-verbaal op tegen enkele jongeren. Daarnaast nam de politie ook twee fietsen in beslag van dronken fietsers. Het ging telkens om jongemannen die gewoon door het rode licht reden, zelfs al stond de politie in de buurt controle te doen

In Mechelen vloog ook nog een een kledingcontainer in brand.

Boskantien Wijngaard Herentals-pal in de bossen en natuur- schiet toch vuurwerk af

Op sociale media verschijnen veel berichten van mensen die klagen over vuurwerk. Ook in Herentals, pal in de bossen en de natuur aan de Boskantien Wijngaard, schoot eigenaar Maarten Anthonis toch vuurwerk af.

1.000-en dieren schrikten in het bos op, 10-tallen kinderen in de wijk Wijngaard-Kapittelbossen-Holle Weg werden wakker.  Terwijl in België vuurwerk afsteken verboden is.

Ook de (huis)dieren worden bang gemaakt. Op sommige plaatsen zijn ook dieren uitgebroken.

Ook de politiediensten kregen vaak te maken met meldingen van illegaal vuurwerk, of moesten ze kleinere, figuurlijke, brandjes, blussen. Maar grote calamiteiten bleven dus uit.

In Antwerpen hadden politie en brandweer dan weer wel de handen vol. Op een bepaald moment waren er zeven branden tegelijk, en in Deurne moest de politie de brandweer beschermen toen die een vernield advocatenkantoor binnenging, omdat jongeren maar vuurwerk bleven afsteken.

De politie heeft in totaal 30 mensen opgepakt voor ordeverstoring en brandstichting. Ook scooters, bromfietsen en vuilnisbakken werden in brand gestoken.

In Wijnegem belanden vuurpijlen op geparkeerde auto's. In Antwerpen werd in een gokkantoor vuurwerk binnengegooid. Er werd een schuilhokje aan een tramhalte vernield en er werd brand gesticht op een werf en er werd een werfvoertuig beschadigd. (pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto