U bent hier

Vrijdag brugdag: minder treinen, banken open en postkantoren gesloten

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
14.08.2019 - 14.24u
Door: Herman Gezelle

Naar aanleiding van het feest van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart op 15 augustus, komt er weer een verlengd weekend aan. Met welke openingsuren houdt u best rekening?

Bij het volledige openbaar vervoer geldt er op donderdag, morgen, de zondagdienstregeling voor feestdagen. Op vrijdag houdt De Lijn vast aan de normale dienstregeling voor de zomer, en hetzelfde geldt voor de MIVB en het Brusselse net. De NMBS schaft op vrijdag een aantal treinen af, vooral piekuurtreinen. Als reiziger checkt u best op voorhand de aangepaste regeling op de routeplanner of de website.

De banken gaan dicht op donderdag, maar zijn open op vrijdag. Geld afhalen aan automaten, of met de kaart betalen, blijft steeds mogelijk.

De postkantoren, daarentegen, maken wel de brug, en blijven dus zowel morgen als vrijdag gesloten. Op vrijdag bezorgt de post nog wel kranten, magazines en pakjes, maar geen brieven. Postpunten en Kariboopunten volgen de openingsuren van de winkels waarin ze gevestigd zijn.

Voor stedelijke en gemeentelijke diensten is er geen algemene regel. Normaal gezien zijn ze morgen gesloten, op de brugdag kan het meer verschillen. Het is het beste om vooraf de website na te kijken van de dienst die u wil bereiken. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto