Als de weersomstandigheden het toelaten, laat het Agentschap Wegen en Verkeer nu vrijdag 21 maart een nieuwe toplaag asfalt aanbrengen bij het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) en de Herentalseweg (N13) bij Geel-West. Dat asfalt komt op de westelijke rijstrook van de Antwerpseweg (dus de rijstrook voor het verkeer vanuit Geel in de richting van Westerlo en de E313) tussen het kruispunt van de Antwerpseweg (N19)/Herentalseweg (N13) en de tuibrug over het Albertkanaal. De werken zullen die dag wellicht zorgen voor tijdelijke verkeershinder. Momenteel wordt de rijstrook immers gedeeltelijk gebruikt om de drukte op het kruispunt op te vangen en daar files te verminderen.

Tijdens de aanleg van de toplaag moet al het verkeer van vrijdagochtend 21 maart tot zaterdagochtend 22 maart even weer over de oostelijke rijstrook. Dat betekent dat er dan dus meer hinder zal zijn voor het verkeer komende van Herentals (rechtsafslagstrook richting Westerlo afgesloten) en komende van Westerlo (linksafslagstrook richting Herentals afgesloten).

Nog tot midden mei 2014 wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) met de Herentalseweg (N13). De werken kaderen in het project Noord-Zuid Kempen.