U bent hier

Vrijdag Noorderwijk Alive met veel wielrennen en fantastische muziek

Herentals
28.08.2019 - 18.44u
Door: Lex Verellen

Nu vrijdag 30/8 : Elmos cycling days - Viptent, Statieplein Noorderwijk  - 15u Nieuwelingen Berkemus Criterium

'Vanaf dit jaar ook met de jeugd, de jonge wielrenners rijden een wedstrijd over 63 km met stevige premies en andere prijzen', zegt Eddy Lambaerts organisator. 'Wie wordt de nieuwe Boonen of de volgende Van Aert? Geen of weinig tactiek, gewoon keihard fietsen.'

19u Wielertoeristen (VWV) Vinhmm Champagnekoers

'De "Grote prijs Elmos" trekt elk jaar wielertoeristen aan uit heel de Kempen en ver daarbuiten. In een wedstrijd over 59 km gaan we op zoek naar een 3 winnaars, eentje jonger dan 45, eentje daarboven en natuurlijk onze Herentalse kampioen.

De renners kunnen onderweg veel Cava en premies verdienen. Iedereen met of zonder vergunning mag starten en met elk jaar meer dan 100 wielrenners is dit gewoon  een topavond.

Vanaf 20u30 – After cycling party (gratis)

Gary Gielen & Unforgettable (live)

Tijdens de koers start het feestje al, maar aan het einde van de wedstrijd, rond half negen geven we er nog een extra lap op met muziek voor jong en oud. Op de After cycling party kunnen we dansen en genieten van uitstekende muziek en de verrassende muzikale ambiance van zanger-muzikantentertainer Gary Gielen en zijn band.

De Spaanse Cava, lekkere wijnen, alle bieren, ze ontbreken ook niet, voor elk wat wils ...

Zondag 1 september

9u Wielertoeristen De Berkemus Toertocht (80km)

Start van een fietstocht voor wielertoeristen onder begeleiding van moto's en volgwagens. Na een rustig tochtje van ongeveer 80m richting Hageland eindigen we bij Berkemus waar de boterhammekes gesmeerd op ons wachten.

Noorderwijk Alive door de jaren heen

In 2004 ontstond NWA bij de officiële opening van het fietspad Herentals – Aarschot.

Omdat één van de organisatoren een muzikant was (Gino Geudens, Vive la Fête, Betty Serveert, Metal Molly, … ) werd het een muziekfestival.

Gino kende veel mensen uit de muziekwereld en allen kwamen ze graag naar Noorderwijk. Meerdere grote artiesten waren van de partij, Luc Devos, , Groep Jezus, Peter Evrard en vele, vele anderen.

Vanaf 2007 vervoegde mijn zoon Jelte Lambaerts de organisatie en werd NWA omgevormd tot een festival van Dj’s . Jelte groeide ondertussen zelf uit tot een bekend DJ onder de naam “TND” en stond reeds twee keer op TML maar ook overal in Vlaanderen.

Vandaag is Jelte niet meer betrokken vanwege zijn veel te drukke agenda als organisator van o.a. Hap Festival, Apéro Time, Replay, Afterwork en zoveel andere organisaties. Jelte haalde indertijd de grootste Dj’s naar de Noorderwijkse “oude statie” aan Berkemus. Vaak voor ze echt bekend waren en vooral betaalbaar.

In 2007 stond DJ Coone op de set, later Laston & Geo, TND en Monica Elektronica en Pat Krimson.

Maar het hoogtepunt was uiteraard 2010 met Dimitri Vegas & Like Mike. Vandaag doen we allemaal veel kleinschaliger maar niet minder gedreven', besluit Eddy Lambaerts. (pp)
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto