'En of het een feest zal zijn aanstaande vrijdag, "ge moogt gerust zijn". Met Halle-Gooik komt immers de Europese top op bezoek, nu reeds nummer acht in Europa en veel te groot voor ons land', zegt Eddy Lambaerts.

'FP Halle-Gooik is de enige profploeg in het Belgische Futsal en ze haalden in de reguliere competitie maar liefst 61 punten op 65, met een positief doelpuntensaldo bovendien van + 136.

Twee van die vijf punten verloren ze wel in onze sporthal. Het gelijkspel in Herselt kwam onverwacht maar was niet helemaal onverdiend. Real speelde die avond schitterend en de konijnenpoot zat in de zak van onze coach. Niet dat ze vrijdag met knikkende knieën naar de Zuiderkempen komen maar toch hadden de profs liever in hun eerste wedstrijd van de play-offs een andere tegenstander ontmoet, wij ook natuurlijk.

En de Brusselaars zijn in topvorm, vorige zaterdag werden ze voor de 4e keer winnaar van de Beker van België. In de finale in Aalst en rechtstreeks op TV versloegen ze FT Antwerpen met een droge 7 – 2. De laatste vier jaar telkens kampioen.

Een kern van 15 profvoetballers, een allegaartje van amper Belgen maar wel Portugezen, Italianen, Brazilianen, Spanjaarden, ... .

Stunten tegen zo'n topper? Onmogelijk maar ..., dat dachten we vorige keer ook. Om het met een cliché te zeggen "in voetbal is alles mogelijk".'

Play-Off Speeldag 1

FS Gelko Hasselt

      Futsal Topsport Antwerpen

Proost Lierse

      Futsal Team Charleroi

Real Noorderwijk

      F.P. Halle-Gooik

La Squadra Mouscron

      K.K. Malle-Beerse

Speeldag 2 op vrijdag 3 mei

Futsal Topsport Antwerpen

FS Gelko Hasselt

Futsal Team Charleroi

Proost Lierse

K.K. Malle-Beerse

La Squadra Mouscron

F.P. Halle-Gooik

Real Noorderwijk