U bent hier

Vrijdagmarkt keert volledig terug naar Grote Markt

Herentals | Kempen regio | Neteland
18.10.2017 - 14.38u
Door: Herman Gezelle

In het voorjaar van 2018 verhuist de wekelijkse vrijdagmarkt opnieuw naar haar vaste historische plek. Ze zal de hele Grote Markt innemen. Zo maakt de stad de ingang naar de extra parking in het nieuwe binnengebied achter 't Schaliken ook op vrijdag bereikbaar.

Jan Michielsen, schepen voor markten en lokale economie (CD&V) : 'In het binnengebied realiseert de stad in 2018 een extra parking waarop 75 wagens kunnen parkeren. Die is bereikbaar via de België­laan, behalve op een groot deel van de vrijdag, want dan staan de kramen van de wekelijkse markt in de Belgiëlaan.

Vanaf het voorjaar van 2018 zal dat niet meer het geval zijn.  Dan concentreren we de vrijdagmarkt weer in het hart van Herentals: in het Hofkwartier en de op de Grote Markt.  Geen kramen meer opd e Belgiëlaan-Augustijnenlaan.

Met die operatie slaat de stad 2 vliegen in één klap, want in de Belgiëlaan begon de vrijdagmarkt steeds meer gaten te vertonen. Door de markthandelaars met hun kramen binnenkort toe te laten om de zuidzijde van de Grote Markt te bezetten, wordt de wekelijke markt ingekort en verdwijnen de open ruimtes tussen de kramen. Zo zijn ook de marktkramers tevreden, want het verhoogt de gezelligheidsfactor van de markt', lacht Jan Michielsen.

'Vragende partij : de marktkramers'

'De marktkramers waren vragende partij om opnieuw de hele Grote Markt te mogen innemen', zegt Jan Michielsen. 'We gaan hen deze week per brief verwittigen van ons besluit.'

'Zo blijft de ondergrondse parking van Action, de huishoudwinkel die in augustus de deuren opende, in de België­laan bereikbaar voor winkelende klanten. Omdat marktkramers de zuidkant van de Grote Markt inpalmen, verliezen we een 40-tal parkeerplaatsen, maar anderzijds winnen we er op de Belgiëlaan.

Bovendien komen er met de afwerking van het nieuwe binnengebied nog extra plaatsen achter zaal 't Hof.

Zo krijgen we er 150 bij, een bonus dus van 100 parkeerplaatsen in het stadscentrum tijdens de vrijdagmarkt', rekent Jan Michielsen vlotjes uit..

De parking achter Hotel Karmel krijgt tegen dan een slagboom, omdat die privé is.

Opnieuw rechtstreeks naar station

'Tevens maakt de stad op vrijdag de as van het stadscentrum richting station weer vrij, wat de mobiliteit in het centrum verandert en de verkeersdoorstroming verbetert' vervolgt Jan Michielsen.

'In 2013 verkortte het stadsbestuur al eens de markt op de Augustijnenlaan, maar toen bleven de marktkramen weg van de zuidkant van de Grote Markt'.  (pp-jm) - foto's archief NNieuws/Johan Temmerman.

imageMeer nieuws

Coöperatie Hoogstraten kijkt tevreden terug op 2017 : +6,40% omzet

Coöperatie Hoogstraten kijkt tevreden terug op 2017 : +6,40% omzet
Kempen regio | Vlaanderen 15.01.2018 - 18.00u

Opnieuw verzakking betonvak Olensteenweg

Kasterlee 15.01.2018 - 17.26u

Damesteam VCHH incasseert zure nederlaag

Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 15.01.2018 - 15.51u

Jaagpad langs Albertkanaal gaat opnieuw dicht

Jaagpad langs Albertkanaal gaat opnieuw dicht
Grobbendonk 15.01.2018 - 15.48u

Foto's voor je communie- of lentefeest bij de brandweer, politie of het Rode Kruis? Dat kan

Foto's voor je communie- of lentefeest bij de brandweer, politie of het Rode Kruis? Dat kan
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 15.01.2018 - 13.37u

99 procent bobte dit weekend

99 procent bobte dit weekend
Geel | Kempen regio 15.01.2018 - 09.59u

Dag van de academies

Herentals | Neteland 15.01.2018 - 09.46u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto