De vrijdagmarkt staat sinds vandaag weer op de volledige Grote Markt van Herentals.

'De vaste marktkramers op de Belgiëlaan zijn verhuisd naar de andere kant van de Lakenhal', zegt schepen voor markten Jan Michielsen (CD&V). 'Op die manier wil de stad het centrum beter bereikbaar houden tijdens de markt.

De as van het stadscentrum richting station is weer vrij gemaakt.

De parkeerplaatsen die op de Grote Markt verdwenen zijn, worden ruimschoots goedgemaakt met het vrijmaken van de invalswegen.  Deze verandering heeft verschillende voordelen:

Door de markt te concentreren, verdwijnen de open ruimtes tussen de kramen. Dit komt de gezelligheid en het marktgevoel ten goede, zowel voor de marktkramers als voor de bezoekers.

In de loop van 2018 gaat het nieuwe parkeerterrein met 75 parkeerplaatsen in het binnengebied van 't Schaliken open. De ingang naar dit terrein ligt op de Belgiëlaan. Door de Belgiëlaan vrij te houden op vrijdagvoormiddag, komt deze extra parkeerruimte ter beschikking van de marktbezoekers. Dit biedt ruimschoots een antwoord op de 40 parkeerplaatsen die ingenomen worden op de zuidkant van de Grote Markt.

Sommige bussen van De Lijn kunnen tijdens de vrijdagmarkt weer gebruikmaken van de halte aan het Stadspark. Meer informatie vindt u op www.delijn.be.

Aangepaste verkeerssituatie

Door de verhuis van de markt is de volledige Grote Markt elke vrijdag van 6 tot 14 uur verkeersvrij.
De doorgang via de Grote Markt naar de Zandstraat, de Kloosterstraat en de Koppelandstraat is dus afgesloten. In de Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat), in de Koppelandstraat (tussen Grote Markt en Nonnenstraat) en in de Kloosterstraat wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven voor het plaatselijk verkeer.

De as van het stadscentrum naar het station blijft op vrijdagvoormiddag vrij voor het verkeer. De Belgiëlaan is in beide richtingen open en u kunt van daaruit via de Fraikinstraat naar de Nederrij rijden en omgekeerd.

Op de Augustijnenlaan kunt u, zoals vroeger, alleen in de richting van het station rijden', besluit schepen Jan Michielsen.

Op de foto o.a. schepen Jan Michielsen, Leon Moons (Marktcomité) en burgemeester Jan Bertels.

Foto hp/NNieuws.