Europees burgerschap vinden ze in de Vrije basisschool Sint-Dimpna, Laar 1 – 3 in Geel heel belangrijk.


 
Daarom heeft de school tijdens de voorbije jaren deelgenomen aan 3 verschillende Comeniusprojecten.

Dat zijn samenwerkingsprojecten tussen verschillende basisscholen in Europa. Ze hebben er dus al een grote traditie en reputatie in opgebouwd.

Bedoeling is dat kinderen, ouders en leerkrachten leren over de gewoontes van de andere Europese partners om mekaar zo beter te leren kennen en begrijpen.
 
In de marge van dit project heeft de school ook al een gans schooljaar
een Tsjechische leerkracht te gast die Engels onderwijst vanaf de kleuterschool.  
 
Tijdens het huidige schooljaar werd er in de klassen heel veel aandacht besteed aan Europa en aan de partnerlanden. Via de speciale website www.comeniusatschool.eu werden typische gerechten uitgewisseld en daarna ook uitgeprobeerd. Zo leerden de kinderen zelfs enkele woorden in de taal van de partnerlanden.
 
Tijdens de week van 13 juni a.s. zal de school nog meer dan anders ondergedompeld worden in de Europese sfeer. Dan ontvangen ze immers de buitenlandse partners uit Tsjechië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Zo kunnen de partners de sfeer in een Vlaamse school aan den lijve ondervinden en zien de leerlingen wie de partners zijn waarmee ze via internet al een schooljaar lang hebben gecommuniceerd.  De partnerscholen worden in de school officieel onthaald door directie, leerkrachten en leerlingen op dinsdag 14 juni vanaf 8u.45. Iedereen is hierbij uitgenodigd op de speelplaats van de school.

De buitenlandse leerkrachten verblijven in Geel tot zaterdag 18 juni. Tijdens die week is ook een officieel bezoek gepland aan het Europees parlement in Brussel.