Op zondag 5 mei trapt Herentals het toeristisch seizoen op gang.  Vanmiddag bood vzw Toerisme haar vrijwilligers een fijne brunch aan in 't Hof. Voorzitter Paul Snoeys blikte vooruit naar de feestelijke opening van het toeristisch seizoen. 'Hartelijk dank aan onze vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet het afgelopen jaar.  Zonder hen hebben we geen vlotte werking.
 
Het vernieuwde Begijnhofpark staat dit jaar op zondag 5 mei in de kijker. In 2017 en 2018 liet de stad deze parkzone aan de Augustijnenlaan in een nieuw jasje steken. Het resultaat is een prachtig park met een open zicht op de historische begijnhofsite. 
 
Tijdens de opening van het toeristisch seizoen kunt u er gezellig komen picknicken. Er staat ook een streekproductenmarktje, waar u kunt proeven van enkele lokale lekkernijen.

Kinderen kunnen langsgaan bij de grimeurs voor een mooi snoetje. En uiteraard is er ook een springkasteel. Verder kunt u een bezoekje brengen aan het complimentariaat. Dit is een bijzonder secretariaat, waar iedereen een persoonlijk complimentje krijgt.
 
Wie graag op stap gaat, kan deelnemen aan een begeleide natuurwandeling langs de Kleine Nete. Kinderen kunnen de stad beter leren kennen tijdens een begeleide vertelwandeling over de Peestekers. De dienst toerisme stelt ook de nieuwe fiets- en wandelzoektochten voor.

In het bijzonder is er dit jaar een nieuwe kinderzoektocht waarbij de figuurtjes Stek en Stip kinderen tussen zes en tien jaar prikkelen met leuke denk- en doe-opdrachten. Ook de Herentalse auteur en illustrator Liesbet Slegers is aanwezig. Zij geeft een signeersessie en stelt de nieuwe zoektocht van Kareltje voor.  
 
Naar goede gewoonte zetten ook de belangrijkste toeristische attracties van Herentals hun deuren open. Er valt van alles te beleven in Hidrodoe, aan De Hut en de Toeristentoren.
Ook de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het Begijnhofmuseum zijn open voor het publiek', besluit Paul Snoeys.
 
Foto's Johan Temmerman/Nnieuws.