Naar aanleiding van de week van de vrijwilliger van 3 tot 11 maart is op de gemeenteraad de naam van een nieuwe straat 'Vrijwilligerstraat' goedgekeurd. De Vrijwilligersstraat zal in het centrum van Kasterlee liggen in de buurt van het gemeentehuis en OC Kasterlee.

Tijdens de week van de vrijwilliger ontvangen alle vrijwilligers van het gemeentebestuur Kasterlee een kaartje in hun brievenbus om hen te bedanken voor hun hulp die onmisbaar is geworden voor de goede werking van de gemeentelijke diensten en bij de organisatie van evenementen en activiteiten.

Het gemeentebestuur is ook een samenwerking aangegaan met Vormingplus Kempen om het vrijwilligerswerk in de kijker te zetten.

"We zullen werken om de vacaturebank bekender te maken bij Kastelse organisaties en om inwoners enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk", aldus schepen Mies Meeus. Vanaf midden april tot midden juni zal er een pop-up coach zijn die de organisaties helpt om goede vrijwilligersvacatures te schrijven. De organisaties kunnen hiervoor een afspraak maken via vrijwilliger@kasterlee.be.

"In Vlaanderen zijn 750.000 vrijwilligers. Sommige doen dit elke dag, andere op bepaalde momenten. Deze vrijwilligers houden halen veel plezier en voldoening uit hun taken en maken zo van Vlaanderen en Kasterlee een warmere maatschappij", meldt burgemeester Ward kennes. (pp)