U bent hier

Vrouw uit Roeselare komt om bij 'laffe terreurdaad' in New York : 8 doden

Internationaal | Nationaal
01.11.2017 - 00.01u
Door: Herman Gezelle

In het zuiden van Manhattan, in de Amerikaanse stad New York, heeft een 29-jarige man met een pick-up truck meerdere fietsers en voetgangers aangereden. Daarbij zijn zeker 8 doden en verschillende gewonden gevallen.

Ook een Belgische vrouw uit Roeselare is daarbij omgekomen, dat bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

"Het gaat om een vrouw uit de omgeving van Roeselare die er op citytrip was met haar zus en moeder", zegt Reynders.

Hij benadrukt dat de Belgische consul-generaal op dit moment ter plaatse is bij de familie van het slachtoffer. "We stellen alles in het werk om hen bij te staan."

De minister betuigde intussen ook zijn medeleven op Twitter. "Onze gedachten zijn bij haar familie en haar vrienden", luidt het.

Update 06.30u

Het Belgische slachtoffer bij de aanslag in New York is Ann-Laure Decadt uit Staden bij Roeselare. Dat laat de familie weten. Ze werd tijdens het fietsen langs achter aangereden door de pick-uptruck die de aanslagpleger had gehuurd. De 31-jarige moeder laat twee jonge zoontjes en een echtgenoot achter.  (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto